Čizme do pola lista vizuelno skraćuju nogu, a jahaće skidaju višak kilograma

Za vizuelno duže noge čizme treba uskladiti s bojom pantalona, dok pažnju sa bokova odvlače čizme tamnije od gornjeg dijela odjeće, majica ili jakne.

Čizme do pola lista vizuelno skraćuju nogu, a jahaće skidaju višak kilograma

Čizme do gležnja najbolje pristaju uz uske farmerke, a ako su na potpeticu, vizuelno će izdužiti figuru i stvoriti urtisak vitkosti. Farmerke uskih nogavica omiljen su komad odjeće mnogim ženama, no zimi ta ljubav raste jer se takve nogavice bez problema mogu “ugurati” u bilo kakav tip čizme. Farmerke širih nogavica mogu ostaviti utisak neurednosti ako pokušate da ih ugurate u čizme.

Gotovo svaki model čizama izvrsno izgleda u kombinaciji s uskim farmericama. Ipak – ako su vaše omiljene čizmice one dužine do pola lista, pripazite. Takve čizmice će vizuelno skratiti nogu te istaknuti kukove i bedra. Ako to želite, onda su takvi modeli pravi izbor. No izbjegavajte čizmice koje su istodobno niže i glomazne jer će stvoriti dojam prevelikih stopala.

Bez obzira na to jeste li građeni poput pješčanog sata ili ste više dječački tip, s visokim čizmama nećete pogriješiti. Jahaće čizme vizualno će skinuti višak kilograma pa ćete izgledati skladnije. Birajte visoke čizme s nižom potpeticom koje lagano plešu oko noge jer će noge u njima izgledati vitkije. Nećete pogriješiti ni s visokim čizmama s potpeticom jer stvaraju utisak dugih nogu.

Za vizuelno duže noge
Ako želite da postignete utisak dužih nogu, čizme neka budu u skladu s bojom farmerki ili nijansu, dvije tamnije. Uz tamnije nijanse pantalona izvrsno će pristajati svi tipovi čizama – od onih nižih pa sve do visine iznad koljena.

Odvraćanje pažnje
Ako želite da skrenete pažnju s nogu i kukova, poslužite se jednostavnim trikom stilista i obujte čizme koje su tamnije nego majica, jakna ili đubretarac. Tako ćete privući pažnju na gornji dio tijela.

 
Savršena veličina
Prednost nošenja čizama na farmerke uskog kroja je i to što ih žene nižeg rasta ne moraju kratiti. Ako ste našli savršene pantalone, a dužina vam se čini koji centimetar preduga ili prekratka, uvucite ih u čizme.

Crna je uvijek “in”
Jednostavnu kombinaciju ispranih farmerki i košulje podignite čizmicama crne boje. One će vam dati elegantniji izgled. Ako su farmerke svjetlije nijanse, čizmice neka budu do gležnja ili malo iznad – izbjegavajte visoke modele jer će skratiti nogu.

24 sata/Žena Sam Ja

Save

Save

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da biste sačuvali povrće bar neko vrijeme...

RECEPT
DANA

Palenta za gurmane

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.