Boho: Stil za romantične i osobe slobodnog duha

Proljeće i lijepo vrijeme su apsolutna podrška stila nazvanog ’boho’ što je skraćenica od bohemian – boem. Taj termin se odnosio na životni stil pisaca, glumaca i drugih pojedinaca iz umjetničkih krugova koji se nisu uklapali u tada nametnute norme društva. Prevedeno na jezik mode – to je stil koji nije ograničen strogim pravilima.

Boho: Stil za romantične i osobe slobodnog duha

Blizak hipi i džipsi stilu, no romantičniji i umjereniji, boho je prilagodljiv svačijoj ličnoj estetici i zaista može osvježiti ormar i razbiti zimsku monotoniju u svega par odjevnih predmeta – dugom suknjom, nekoliko ešarpi, šarenom torbom...

Karakterišu ga etno motivi, lepršavost, slojevitost, prozirni lagani materijali poput svile, boje. Dopušta nam da se poigramo sa kombinovanjem i pustimo mašti na volju jer nema obaveznog uparivanja i ne možete napraviti grešku čak i ako nosite nekoliko cvjetnih uzoraka odjednom – naravno, budite obazrivi sa koloritom. Zavirite u ormare vaših majki, vezeni i heklani motivi, kićanke, perle su apsolutno ’da’! Ravna obuća, široke pantalone i tunike, karneri, čipka – ležerno i opušteno.

 

Asesoari su nosioci ovog stila pa ne zaboravite duge šalove i krupne komade nakita. Prstenje sa velikim kamenjem, ogrlice od nekoliko slojeva ili nekoliko ogrlica odjednom, marame u kosi, torbice etno uzoraka u hiljadu boja – prepoznaćete ih kada ih vidite!

Boho stil ne nameće pravila ni kada su u pitanju šminka i frizura. Zemljani tonovi make up-a i što manje peglanja i feniranja kose, opuštene niske punđe, labave pletenice, blagi talasi...

Dah boho stila možete unijeti i u vaš dom i to vrlo jednostavno. Bež garnituri će dati novi život svega nekoliko šarenih jastučića, a spavaća soba će sa cvjetnim prekrivačem postati potuno nova soba.

 

Pripremila: Irena Bajčeta

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lomljivo!

RECEPT
DANA

Čips iz mikrotalasne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.