Iskrivljena slika ideala- noge sa rupom izmedju butina

Novi trend koji je još jedna ozbiljna prijetnja ženskim oblinama su jako mršave noge iliti rupa izmedju butina koja se vidi kad osoba stoji uspravno.  

Iskrivljena slika ideala- noge sa rupom izmedju butina

Inspiracija za ovakav izgled su mnoge manekenke sa modnih pisti čija je tjelesna težina prilično manja od prosječne. Društvene mreže su prepune fotografija i obožavateljki “idealnih nogu” koje svakodnevno kače slike pretjerano mršavih djevojaka sa krivim nogama.

Mreža Tumblr se javno ogradila od ovog trenda, a njihovi zvaničnici objasnili da ne podržavaju blogove koji promovišu ovo nezdravo ponašanje.

Psiholog Barbara Grinberg kaže da prema statistici skoro 80% djevojaka ne voli svoje tijelo do svoje 17 godine. Ovakav odnos prema svom tijelu u kombinaciji sa aktivnošću na društvenim mrežama dovodi do toga da tinejdžerke postanu preosjetljive i na najsitnije komentare na račun njihovog tijela i samim tim postaju samodestruktivne.

Stručnjaci tvrde da samo gledanje fotografija premršavih i krivih nogu može da dovede do samodestruktivnog ponašanja, obzirom da  ta famozna rupa izmedju butina za mnoge djevojke predstavlja nerealan cilj.

 

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da biste sačuvali povrće bar neko vrijeme...

RECEPT
DANA

Palenta za gurmane

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.