Jednostavne vježbe za savršenu zadnjicu

Jednostavne vježbe za savršenu zadnjicu

Nije važno da li vam je zadnjica mala, zaobljena ili malo veća, čvrstu i zategnutu guzu možete imati bez obzira na veličinu i oblik. To je san svih žena i bez sumnje se može ostvariti uz trud i disciplinovano i redovno vježbanje sledećih efikasnih i prije svega jednostavnih vježbi. Spremni? KrećemoČučnjevi

Stanite uspravno, tako što ćete noge postaviti u liniji ramena. Ispravite leđa, ruke ispružite ispred sebe, a ramena držite spuštena i zabačena nazad. Za ovu vježbu možete koristiti i tegove. Zadnjicu spuštajte prema podu, kao da ćete da sjednete, pri tom pazeći da vam koljenena ostanu u ravnini prstiju na nogama. Težinu tijela držite na petama. Za vrijeme čučnjeva, leđa držite uspravno, blago nagnuti naprijed. Napravite tri serije po osam čučnjeva.

Iskorak

Noge držite čvrsto na podu, leđa uspravna, ramena ravna. Sa jednom nogom iskoračite dalje prema naprijed, opet pazeći da vam koljena ne pređu prste na nogama. Većim dijelom težine opteretite prednju nogu kojom ste iskoračili. Savijajte obje noge u koljenima, spuštajte se prema podu do pozicije kada koljeno zadnje noge gotovo dodirne pod. Torzo držite u centru sa uspravnim leđima. Vratite se na početnu poziciju. Uradite tri serije po osam puta za svaku nogu.

Podizanje zadnjice

Lezite na pod, skupite noge u koljenima, a ruke ispružite pored tijela. Stežite mišiće zadnjice i podižite je koliko god možete prema gore. Zadržite položaj, a onda lagano spustite. Uradite tri serije po osam dizanja i zadržavanja položaja. 

Oslanjanje na noge

Na podu ste naslonjeni na laktove, sa nogama postavljenim pod pravi ugao. Pogled vam je usmjeren prema podu. Jednu nogu ispravite i podižite prema plafonu. Uradite tri serije po osam podizanja, obje noge. Zatim, uradite istu vježbu, ali ovaj put ne ispružajte nogu, nego je pod pravim uglom podižite prema plafonu.

Na grudi

Lezite na pod na stomaku, ruke savijte tako da oslonite na podlaktice, a dlanovi da vam dođu ispod brade. Pogled prema podu. Noge malo savijte, a zatim ih podižite zajedno prema gore. To i nije težak zadatak, ali je potrebno da osjetite snažan trzaj na mišiće zadnjice. Da biste povećali efikasnost ove vježbe, možete da koristite loptu koju ćete staviti između stopala i tako podizati noge, dodatno stežući mišiće zadnjice. Uradite tri serije po osam podizanja.

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Kako iskoristiti ostatake riže

RECEPT
DANA

Francuski krompir

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.