Brzi, laki i džepu dostupni trikovi za obnavljanje kuhinje

Brzi, laki i džepu dostupni trikovi za obnavljanje kuhinje

Želite novu kuhinju, ali to sebi ne možete da priuštite? A kako bi bilo da napravite samo nekoliko poboljšanja koja će vašoj kuhinji dati sasvim novi izgled, bez potrebe da odlazite u banku? Sviđa vam se ta ideja? Ako vam se sviđa, nastavite čitati i saznajte izvrsne brze, lake i dostupne savjete i trikove za obnovu vaše kuhinje.

1. Obojite ormariće – budući da ormarići prekrivaju većinu prostora u kuhinji, ništa više ne mijenja izgled vaše kuhinje od izgleda i boje vaših ormarića. Ideja za malu kuhinju- ako se usudite, probajte obojiti donje ormariće drugačijom bojom od gornjih ormarića. Ovo bi moglo jako dobro izgledati u malim kuhinjama, pogotovo ako su gornji ormarići iste boje kao zid iznad njih.

2. Uklonite gužvu na radnoj površini u kuhinji – svi provodimo dosta vremena u kuhinji. Zbog toga se i smatra središtem kuće. Upravo zbog toga se radna površina u kuhinji često popuni, ne samo kuhinjskim stvarima, već i mnogim drugim – papirima, računima, dječjim stvarima i još koječim. Probajte tim stvarima da nađete drugo spremište. Ipak, možda vam neke od tih stvari zatrebaju u kuhinji, pa im zato nađite mjesto u fioci ili ih sklonite u ormarić., na dohvat ruke.

3. Promijenite ručke na kuhinjskim ormarićima – to je jednostavan način promjene izgleda kuhinje. Probajte da nabavite nove olovne ručke ili ručke od nikla. Da bi uzeli pravu veličinu, ponesite sa sobom u prodavnicu stare ručke, jer bi se u suprotnom mogli naći sa rupama na ormarićima. Naravno, ako imate ručke sa samo jednom rupom, u zavisnosti od toga gdje se rupa nalazi, možete da izaberete drugu ručku sa samo jednom rupom, ili čak ručku sa dvije rupe, s tim da vam originalna rupa bude jedna od te dvije.

4. Nova rasvjeta – probajte da promjenite uobičajenu plafonijerku za lijepi viseći luster? Ili bi vam kuhinja možda bolje izgledala sa novim višestrukim reflektorima.

5. Obnovite prozorske zavjese – Ako još imate klasične zavjese na prozorima, probajte da ih zamijenite trakastim ili rimskim zavjesama. Postoje u raznim bojama i vrlo su funkcionalne.

6. Maknite vrata na nekim gornjim ormarićima - Probajte da maknete prednji panel sa nekog od gornjih ormarića i zamijenite ga staklenim vratima, vratima od pleksiglasa ili dekorativnog metala. Dobićete odmah otvoren, prozračan izgled kojim ćete ujedno pokazati i prekrasno suđe ili čaše.

7. Kupite novi set suđa – Postavite sto sa novim suđem i ljudi će da zaborave kako su zastarjeli vaši ormarići i kuhinjski namještaj.

8. Kupite novi kuhinjski sto i stolice – Ova opcija je možda malo skuplja od ostalih prijedloga, ali će jako podići izgled vaše kuhinje. Budući da kuhinjski sto i stolice zauzimaju veliki dio vaše kuhinje, istog momenta ćete imati novi izgled kuhinje – osim što morate da izdvojite potrebno vrijeme i novac za kupovinu.

9. Promijenite kuhinjsku radnu ploču – da, i to je moguće. Možda vam je radna ploča u odličnom stanju, ali je zastarjele boje ili uzorka. Jefitnija vam je opcija da je samo prefarbate posebnom bojom za takve površine ili je oblijepite posebnim materijalom.

10. Obojite kuhinjske pločice- Za ovo će vam trebati nešto više vremena i vještine, ali je znatno jeftinije od kompletnog mijenjanja pločica.

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Gušće trepavice

RECEPT
DANA

Punjene pileće šnicle

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.