Neke tajne o kuvanju koje do sad možda niste znali

Olakšajte sebi boravak u kuhinji. Uživajte u spremanju ukusnih jela primjenjujući ove savjete!

Neke tajne o kuvanju koje do sad možda niste znali
  1. Tjesteninu kuvajte minut ili dva manje nego šti piše na pakovanju. Kada dodate vreli sos, tjestenina će dodatno omekšati.
  2. Miris luka s prstiju možete ukloniti za 30 sekundi – pod mlazom vode dobro trljajte ruke o kašiku od nerđajućeg čelika.
  3. Za bolje rezultate prilikom pečenja kolača jaja i maslac ostavite pola sata na sobnoj temperaturi.
  4. Da bi karfiol prilikom kuvanja zadržao bijelu boju u vodu dodajte malo mlijeka i soli.
  5. Kada pravite pire krompir nakon što ga procijedite vratite ga u vruću šerpu i sklonite vatre. Pustite da se u toploj posudi osuši 2-3 minuta. Tako ćete nakon gnječenja i dodavanja mlijeka i maslaca dobiti baršunastu strukturu pirea.
  6. Kako biste prilikom cijeđenja limuna ili pomorandže dobili što više soka, još neoguljeno voće valjajte minut ispod dlana na kuhinjskoj površini i nakon toga iscijedite voće.
  7. Svježinu povrća produžićete ukoliko ga umotate u nakvašeni ubrus, stavite u plastičnu kesu, a onda u frižider. Ovaj proces bi trebalo da produži svježinu čak i za 3-4 dana.
  8. Kako bi znali kada je ulje dovoljno vruće umjesto da ubacujete komadiće hrane, u ulje stavite drvenu kašičicu, a ako se oko nje pojave mjehurići ulje je dovoljno zagrijano.
  9. Smeđi pirinač se kuva znatno duže nego bijeli, čak i do 45 minuta. Mnogo brže ćete ga skuvati ako pirinač ostavite potopljen u vodi preko noći.
  10. Prije sjeckanja povrća na dasku za sječenje stavite malo soli. Tako vam povrće neće klizati i lakše ćete ga sjeći.

Prva.rs

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.