Dva dana hedonističkog uživanja u Podgorici

Manifestacija Čokolada i vino oduševila posjetioce

Ljubitelji sofisticiranih ukusa čokolade i vina, koji su u petak i subotu (1. i 2. april) u velikom broju posjetili podgorički šoping mol Delta City, uvjerili su se da manifestacija Čokolada i vino sa punim pravom nosi slogan Univerzum uživanja.

Dva dana hedonističkog uživanja u Podgorici

Bila su to dva dana uživanja u sofisticiranim ukusima, ali i u divnom ambijentu jer je centralni atrijum Delte za ovu priliku poprimio potpuno drugačiji izgled. Impresivna dekoracija, u kojoj se vodilo računa da i najsitniji detalji dočaraju čaroban spoj čokolade i vina, upotpunila je ponudu učesnika manifestacije koja je ove godine bila takođe impresivna.

 

Čokolateri i poslastičari predstavili su vrhunske poslastice izrađene od čokolade.

Poslastičarnica i pekara Korni iz Bara predstavila je svoju ponudu zanatske čokolade, čokoladnih pralina i bombonjera, čokoladnih lizalica i raznih drugih poslastica izrađenih od vrhunske čokolade. Korni je dio manifestacije već punih osam godina pa su posjetioci navikli da kod njih mogu pronaći vrhunske, ručno rađene čokoladne proizvode koji su prava radost za nepca. 

Choco Art iz Bara predstavio se sa ponudom čokoladnih pralina, čokolade punjene šljivama i pomorandžom, a specijalno za manifestaciju pripremili su čokoladne table sa začinima i voćem što je ostavilo poseban utisak i na posjetioce i na organizatore.

Čokolatisima je sve oduševila sa brazilskim specijalitetom, truflama Brigadeiro, slatkim zadovoljstvom u kojem je vrhunska čokolada sljubljena sa elegantnim ukusima. Brazil je stigao u Podgoricu zahvaljujući ovom mladom brendu.

Mousse Cake Magda ME predstavila se sa raskošnim mus poslasticama, kremastim čokoladnim zadovoljstvom koje je oduševilo posjetioce svih generacija. Vrhunski sastojci, ali i veoma primamljiv izgled pokazali su se kao sigurna kombinacija za zadovoljstvo ljubitelja ove čokoladne mus delicije.

Šik&Šiz krofnasto carstvo je i ovog puta oduševilo posjetioce, a obradovali su ih i sa raznim novitetima u ponudi poput torti na razbijanje, mafina, posa, knedli i ruža iznenađenja. 

AńŽeL chocolat, mladi crnogorski brend, predstavio se sa primamljivim šarenim pralinama u elegantnoj ambalaži, sa porukom From Montenegro with love, što je ostavilo veoma jak utisak na posjetioce.

Bella Chocolate, mladi čokoladni brend iz Berana, predstavio se sa ručno rađenim pralinama od najfinije belgijske čokolade sa punjenjima. Karakterističan dizajn i ručno oslikani motivi bili su pravi mamac za čokoljupce svih generacija.

Aneta Chocolates, brend porodice Božović iz Gornjeg Polja kraj Nikšića, pokazao je posjetiocima kako se ljubav prema sebi, prema porodici i prema Crnoj Gori pretače u čokoladu. Moćne praline sa raznim punjenjima, izrađene od tamne i mliječne čokolade oduševile su brojne posjetioce manifestacije.

Vinska ponuda je takođe bila raznovrsna i kvalitetna, a predstavile su se četiri vinarije iz Crne Gore i jedna iz Hrvatske.

Vinarija Keković Estate predstavila se sa šest etiketa i to: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Rose, Vranac, Merlot i Radovan. U vinariji Keković Estate su posvećeni promociji hedonističkog duha crnogorskog života što je bilo očigledno i tokom manifestacije. Specijalno za ovu priliku, a u saradnji sa podgoričkom pekarom Sicilia, tokom manifestacije je u okviru njihovog prostora rađeno uparivanje čokolade i vina. Chardonnay je uparivan sa minjonom od mliječne čokolade, lješnika i marcipana, Sauvignon Blanc je uparivan sa minjonom od mliječne čokolade i mente, dok je Rose uparivan sa minjonom od bijele čokolade i jagode. Kad su u pitanju crvena vina, Merlot je uparivan sa minjonom od crne čokolade i maline, Vranac sa minjonom od crne čokolade i šumskog voća dok je uz vino Radovan išao minjon od crne čokolade, šumskog voća i čilija. Posjetioce je ovakav pristup oduševio što je rezultiralo i velikom zainteresovanošću tokom oba dana.

Vinarija Kopitović iz crmničkog sela Donji Brčeli, predstavila je svoju ponudu crvenih, bijelih i roze vina. Predstavljene su popularne etikete crvenih vina Sojak, Šćepan Mali, Poskok, Kraljevski pečat, zatim bijelo vino Tre Sorelle i roze Ruža. Uvijek spremni za lijepe vinske priče, članovi porodice Kopitović su i ovog puta na najljepši način svoju ponudu predstavili ljubiteljima vina. 

Vinarija Ćetković iz Beri kraj Podgorice predstavila je svoja vina koja odušu finom svježinom i ležernošću zbog koje ih mnogi s užitkom piju u bilo koje doba dana. Osim dobro poznatih etiketa Galant Vranac, Galant Vranac Barrique, Galant Cabernet Sauvignon, Galant Marselan i Rose, vinarija Ćetković je predstavila i svoju novu etiketu Malvazija. Naviknuti na kvalitet kada je ponuda ove vinarije u pitanju, posjetioci su sa oduševljenjem dočekali i novo vino iz ponude.

Vinarija Ceka iz Katunske nahije, na području Donjeg Zagarača, predstavila je vina koja su, baš kao i što naziv vinarije kaže, sinonim za nešto vrhunsko. Posjetiocima su predstavljena crvena vina sorte vranac Taraš, Taraš Barrique i Jednoško, zatim Cabernet Sauvignon Miogos kao i Chardonnay Blaga i roze vino Natalija.

 Vinarija Kutjevo, najstarija hrvatska vinarija koja svoju tradiciju broji u skoro osam dinamičnih vijekova, uvijek oduševljava etiketama vrhunskih vina koja utjelovljuju čudesan terroir Valis Auree-Zlatne požeške kotline. U to su se uvjerili i posjetioci manifestacije Čokolada i vino kojima je ova vinarija, osim dobro poznate i popularne kristalno-zlatne Graševine, predstavila i ekskluzivnu seriju boutique vina Koria kao i etikete Rose, Maximo Bianco, Cabernet Sauvignon Maximo Nero, Maximo Oro Graševina i Chardonnay, De Gotho Graševina, De Gotho Pinot Noir  i Maximo Brut.

U agenciji Memento marketing i komunikacije, koja je organizator ove popularne manifestacije, su prezadovoljni i puni utisaka: „Prezadovoljni smo kako je protekla manifestacija i sa ponosom možemo da istaknemo da smo oborili rekorde kada je u pitanju posjećenost. Osjetilo se da smo svi željni ovakvih lijepih okupljanja i drago nam je da su se ljubitelji čokolade i vina u tolikom broju odazvali na naš poziv da budu dio Univerzuma uživanja”, kazala je Danijela Knežević, jedna od osnivačica agencije.

„Želimo da pohvalimo naše učesnike i čestitamo im na sjajnom predstavljanju. Veliko nam je zadovoljstvo što su tokom manifestacije uspjeli da ostvare i brojne kontakte sa predstavnicima privrede što će im mnogo značiti kada je u pitanju dalji razvoj njihovog poslovanja. Bila je ovo odlična prilika i za međusobnu razmjenu iskustava, ali i za direktnu komunikaciju sa kupcima koja mnogo znači zbog povratnih informacija i nekih novih ideja”, dodaje Knežević.

U okviru pratećeg programa manifestacije organizovane su zanimljive prezentacije i aktivnosti za posjetioce.

U petak su gosti manifestacije bili učenici i nastavnici iz JU Škola za srednje i više stručno obrazovanje „Sergije Stanić”. Oni su održali program pod nazivom „Čokolada i vino iz ugla gastronomije i restoraterstva”. Ivana Mugoša i Jana Kostić, učenice smjera Turistički tehničar, su organizovale interesantan kviz o čokoladi, Milica Mićunović, učenica smjera Gastronom, govorila je o primjeni vina u kulinarstvu dok su Martina Čavor i Marija Marović, učenice smjera Poslastičar govorile o primjeni čokolade u poslastičarstvu. Balša Šćepanović i Aleksandar Perović, učenici smjera Restorater, za posjetioce su pripremali koktele sa vinima prezentujući im barmensko umijeće. Sjajnu ekipu škole „Sergije Stanić” predvodila je Tamara Ratković, PR menadžerka ove institucije. 

 

Istog dana je organizovano i Nagradno prepoznavanje vina, veoma popularna aktivnost za posjetioce tokom koje su ljubitelji vina imali priliku da učestvuju u vinskim duelima i osvoje vrhunska vina vinarija koje su učestvovale na manifestaciji.

U subotu je u okviru pratećeg programa organizovano Nagradno prepoznavanje čoko delicija, aktivnost u okviru koje su ljubitelji čokolade učestvovali u čoko duelima i osvajali čokoladne delicije učesnika manifestacije.

U večernjem dijelu programa gost manifestacije bila je  kompanija 13 jul – Plantaže. Somelijerka ove kompanije Dijana Boljević održala jeprezentaciju „O vinu, uz vino i čokoladu” tokom koje je sa posjetiocima razgovarala o vinima i o uparivanju čokolade i vina. Posjetioci su imali priliku da nauče nešto novo, ali i da degustiraju vina i čokolade i osjete taj čaroban spoj.

Na kraju programa manifestacije organizovana je nagradna igra za posjetioce u okviru koje su podijeljene brojne nagrade koje su obezbijedili učesnici manifestacije. Manifestacija je zatvorena dodjelom zahvalnica učesnicima.

Hvala vam što ste bili dio Univerzuma uživanja. Do sljedećeg druženja!”, poručuje tim agencije Memento.

 

Foto: Đorđe Cmiljanić

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da biste sačuvali povrće bar neko vrijeme...

RECEPT
DANA

Uštipci od palente - Hush Puppies

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.