Ženska tašna - bunar bez dna i psihologija ženske tašne

Ženska tašna - bunar bez dna i psihologija ženske tašne

Sigurno vam se desilo da vam zazvoni telefon, gurnete ruku u tašnu i dok on zvoni vi panično pokušavate da ga napipate što traje sve dok ne prestane da zvoni. Uspjele ste da dodirnete sve sem telefona. Ili, recimo, da stojite ispred vrata stana i bezuspješno tražite ključeve dok tašnu pridržavate koljenom, to su oni trenuci kad poželite da istresete cio sadržaj tašne na pod.

Ženska tašna često podsjeća na bunar bez dna, koliko god tražili nešto u njoj i bili sigurni da vam je u tašni često morate da uradite baš to – da istresete sadržaj kako biste došli do željene stvari, inače će situacijom rukovoditi jedan od Marfijevih zakona.

Da nosite malu, elegantnu tašnu ne ide, ima toliko stvari koje su vam neophodne u toku dana, odnosno obratite pažnju na reklame, sugerišu da prava žena mora imati toliko stvari u tašni kao da je krenula na kraći put a ne samo na posao ili na piće.

Morate u tašni imati papirne maramice, vlažne maramice, gel sa „suvo“ pranje ruku, kremu za ruke, omiljen parfem, mini neseser sa neophodnom šminkom, rokovnik, telefon ili telefone, novčanik, hanzaplast u slučaju da vas nažuljaju cipele, mini pribor za nokte u slučaju da vam pukne nokat, dezodorans ako se preznojite od muke, nešto protiv glavobolje, nešto za kontarcepciju, ključeve, flašicu vode da ne umrete od vrućine, spisak je bezgranično dug, pa ako tome dodate nešto što ste strpale u tašnu zlu ne trebalo, normalno je što ćete se preznojavati tražeći bilo koju od ovih stvari.

Kako god, ženske tašne i njihov sadržaj su muškarcima uvek fascinantne pa se jedan njemački profesor još prije dvadesetak godina bavio psihologijom ženske tašne pokušavajući da dokaže da ženska tašna oslikava karakter žene koja je nosi.

Po njemu, žene koje nose male tašne u koje staju samo neophodne stvari, novčanik, ključevi, telefon, su žene koje znaju šta žele, žive u nekom svom svijetu, uredne su, krute, žive u sadašnjosti i nisu preduzimljive. One koje nose velike tašne su haotične, neorganizovane ali nezavisne i vrlo odlučne.

Žene koje nose tašnu sa malim drškama, preko ruke, su ekscentrične, vole da budu primjećene i u centru pažnje, važno im je da torba upada u oči, ona je za njih neka vrsta trofeja, danas ovo često možete vidjeti na ulicama.
Tašne sa puno pregrada govore da su žene koje ih nose krute, ne podnose nered, ne vole iznenađenja, tašne su im uredne kao i život, zatvorene su i ne previše fleksibilne.

One koje nose tašne koje podsjećaju više na torbe su vesele, otvorene i spontane a žene koje nose rančeve su one koje ne pristaju da odrastu.
I najzad, imajući u vidu da se već godinama sprovodi kampanja protiv ubijanja životinja da bi se od njihove kože pravile tašne, one koje nose tašne od vještačkih materijala „prepoznaju prave vrijednosti“ i današnju filosofiju življenja, imaju potrebu da budu prihvaćene od strane drugih ljudi.

Čitajući ovo sigurno se ne prepoznajete ni u jednoj grupi, jednostavno često mijenjamo tašne, ponakad nosimo čak i one koje nam nisu omiljene samo zbog toga što se slažu sa nečim što smo obukle, a u većini slučajeva za tašnu od vještačkih materijala smo se odlučile samo zbog toga što su one od kože ponekad opreskupe.

Na stranu to, ako vaše dnevne potrebe nameću da nosite veliku tašnu koja navodno pokazuje da ste neorganizovane ali odlučne a za veče se odlučite za malu tašnu jer se ona više slaže uz malu crnu haljinu koju ste obukle a koja pokazuje da ste nepreduzimljive i krute, kako vaša ženska psihologija tek tako može da se mijenja?

Izvor: tetka.rs

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ako se maskara osušila ili zgrudvala...

RECEPT
DANA

Jadro oblande

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.