Riješite se uraslih dlačica u nekoliko koraka

Riješite se uraslih dlačica u nekoliko koraka

Često zbog brijanja ili depilacije na koži imamo neugledne ružičaste ili crvene krastice, a to se događa kad su dlake pri depilaciji prekinute u svojim folikulama i zatim počinju rasti nazad u kožu. Grozne urasle dlačice moguće je riješiti u nekoliko koraka, a Andrea Karr za msn.com opisuje kako…

1. Piling
Ako imate suvu kožu, nježno odstranite mrtve ćelije rukavicama za piling ili pilingom. Isperite tušem i tako će koža opet postati mekša zbog topline vode i vlažnosti. Vrlo jednostavno  piling možete da napravite i  kod kuće. U ¼ čaše šećera stavite po kašiku maslinovog i kokosovog ulja. Dobro promiješajte i nanesite na kožu.

2. Pinceta
Dok je koža još meka, odmah nakon tuširanja pregledajte noge i bikini zonu. Ako pronađete koju dlaku koja urasta, polako je izvucite pincetom, ali nemojte čupati jer ćete opet rizikovati da napravite ranicu. Svakako probajte da se oduprete kopanju po dlačici, jer je to najgore što možete učiniti, a i produžićete vrijeme zarastanja.

3. Krema za akne
Sastojci mnogih krema za akne idealni su za mazanje oštećenja na koži koje su uzrokovale urasle dlačice. Glavni razlog za ovaj potez je što takve kreme smanjuju otok koji nastaje kad dlačica uraste. Birajte kremu koja ima salicilnu kiselinu ili benzoil peroksid. Mažite dva puta dnevno kroz nekoliko dana i dlačica bi trebalo da izraste na površinu.

4. Vlažite kožu
Kupite losion za tijelo koji sadrži alfa hidroksi kiseline (dolaze iz voćnih šećera i mlijeka) i obilno mažite. Tako ćete izbjeći nakupljanje mrtvih ćelija kože, pa će dlačice lakše izbijati na površinu.

5. Napravite pauzu sa brijanjem
Najlakši korak je da jednostavno ne brijete noge i bikini zonu nekoliko dana, odnosno ne preduzimate ništa. U tih nekoliko dana otoci i iritacija će splasnuti. Kad se sledeći put budete brijali, obavezno koristite novi brijač..

tportal.hr

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Skratite vrijeme peglanja na pola

RECEPT
DANA

Quesadillas

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.