Piling od pirinča iz kućne radinosti

Piling od pirinča iz kućne radinosti

Evo nečega što možete da napravite kod kuće za sebe, a takođe može da bude i stvarno lijep poklon napravljen od srca, mirišljav, koristan a da pritom koristite sve porirodne sastojke. Još ako imate lijepu teglicu i mašnicu, eto poklona koji će razveseliti svaku damu!

 

Sastojci koji su potrebni za piling od pirinča:

20 grama neprskanih suvih korica citrusa (limun, narandža, grejpfrut, limeta)

50 grama pirinča

nekoliko kašičica bademovog ili maslinovog ulja (prema želji)

3 kapi eteričnog ulja narandže

2 kapi eteričnog ulja grejpfruta

2 kapi eteričnog ulja limuna

šaka cvjetova kamilice (prema želji)

Suve kore iskidajte na manje komade pa ih zajedno s pirinčem  usitnite u mlinu za kafu. Najbolje je da prstima provjerite koliko je smjesa grubo ili fino mljevena. Kada ste zadovoljni, dodajte eterična ulja i nalijte u posudu s poklopcem, a na vrh dodajte cvjetove kamilice. Ovaj piling upotrebljava se tako da se od ukupne smjese uzme manja količina te se pomiješa s vodom ili uljem. Ako želite, možete odmah u piling dodati bazno ulje da dobijete gustu smjesu.

Za kožu se isključivo koriste bazna ulja pa bi napomenuli par stvari vrlo važnih za nekoga ko hoće da ih koristi.

Bazna (noseća, ili na engleskom carrier) ulja se koriste da bi se razrijedila esencijalna ulja, prije nego što se nanesu na kožu. Ona pomažu da koža lakše apsorbuje esencijalno ulje. 
Bazna ulja se uglavnom dobijaju hladnim cijedjenjem, bez  prisustva toplote, svjetlosti i vazduha. Za razliku od esencijalnih ulja koja isparavaju i imaju izuzetno jak miris , bazna ulja ne isparavaju i uglavnom su blagog mirisa. 

Primjeri baznih ulja su: jojoba ulje, ulje slatkog badema, ulje sjemena kajsije, ulje sjemena grozdja, ulje avokada, maslinovo ulje, ulje makadamija oraha, susamovo ulje, orahovo ulje, itd.

Bazno ulje koje kupujete treba da bude 100% prirodno i nezaprljano

Nakon otvaranja ambalaže, čuvajte bazna ulja na hladnom i tamnom mjestu.

Ne smiju se zagrijavati iznad 60-75 stepeni da bi se sačuvali važni sastojci kao sto su vitamin E, lecitin, flavonoidi, nezasićene masne kisjeline itd.

Pakuju se isključivo u bočice tamno braon boje.

Ne preporučuje se dodavanje vode pri samoj izradi pilinga(nego tek neposredno prije upotrebe) jer bi se piling mogao brzo pokvariti.

 

kodren.com

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Govedji gulaš

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.