Naslovna » Ljepota » Savjeti

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Prijava
Korisnik (username):
Lozinka (password):
Zapamti me na ovom racunaru

  
Registracija
Korisnik (username):
Lozinka (password):
E-mail:
Komentari :
0

Lijepo i pravilno oblikovane obrve mogu potpuno da vas promijene

Pravilnim oblikovanjem i čupanjem obrva možete postići da izgledate mlađe, vedrije, mršavije... Donosimo nekoliko laganih savjeta kako ih učiniti savršenim.

Uokvirite lice

Dobro njegovane obrve mogu ublažiti izgled širokih jagodičnih kostiju ili učiniti da se lice čini proporcionalnijim. Ljepota se sastoji u tome da istaknete ono što vam se sviđa i da skrenete pažnju sa onog što vam se čini manje lijepim. Obrve je najlakše čupati nakon tuširanja ili nakon što stavite topli oblog kako bi se folikule omekšale i cijeli proces bio manje bolan.

Prilagodite obrve svojim crtama lica

Neka vaše obrve prate vaš oblik lica, nikako ne kopirajte neku poznatu osobu. Jer ono što pristaje obliku lica vašeg uzora ne mora da znači da će pristajati i vama. Ako imate okruglo lice, obrve treba da budu srednje guste do guste i oblikovane što uglastije. Kod srcoliko oblikovanog lica pokušajte s ravno čupanim obrvama, a oni s ovalnim licem trebali bi ciljati na oblikovanje jačeg luka na obrvama.

Izgledajte vedrije

Važno je da ne pretjerate sa čupanjem i stanjivanjem, jer takve obrve će dati preozbiljan izgled vašem licu. Kako biste izbjegli takvu grešku prvo olovkom iscrtajte željeni oblik. Pritom budite oprezni pri vrhovima obrva jer se upravo tu najčešće prave greške.

Ne čupajte

Prema vrhu nosa odredite gdje obrve treba da  počnu. Najčešće, početak obrve je u ravnini vrha nosa. Međutim, ako su vam oči dosta razmaknute, manji razmak između obrva stvoriće iluziju manje udaljenosti između očiju, savjetuje stručnjakinja Anastasia Soare. Za one s duguljastim licem bolje je ne pretjerivati sa čupanjem kod korijena nosa. Ako su vam blizu, treba učiniti suprotno od savjeta za razmaknute oči. Dakle, preporučuje se kod korijena nosa iščupati još koju dlačicu.

Pronađite svoju savršenu nijansu

Obrve mogu da osvježe vaš cjelokupan izgled. Pokušajte boju obrva uskladiti s ​​bojom kose, bilo da je obojena ili prirodna. Presvijetle obrve mogu učiniti da vam oči izgledaju beživotno i bez sjaja dok pretamne obrve mogu da odvuku pogled od vaših očiju. Ako imate tamnu kosu neka obrve budu za nijansu-dvije svjetlije, a ako imate svijetlu kosu neka obrve budu za nijansu-dvije tamnije.

Ravnije obrve za okruglo lice

'Obrve mogu da oblikuju lice i da umanje vidljivost onoga što smatrate manje privlačnim', kaže Soare. Oni koji imaju okruglo lice trebalo bi da se klone prevelike zakrivljenosti obrva. Kako biste postigli bolji efekt pokušajte s ravnijim stilom uz blago podignuti luk.

Izgledajte mlađe

Konačno, nakon što ste došli do savršenih obrva, treba ih njegovati. Četkicom ih začešljavajte prema gore, pa prema vani. Istaknuće vam oči i djelovaćete mlađe.

 

Net.hr

Tagovi : obrve, lice
  • Facebook komentari
  • Ostali komentari
Registrujte se da biste dodali kometar.
Izdvajamo iz galerija

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Savjet
DANA
Recept
DANA
Pretraga
  
Kalkulatori
BMI Body Mass Index kalkulator
BMR Basal Metabolic Rate kalkulator
Kalkulator plodnih dana
Anketa
Koja vam je najdraža rubrika na našem portalu?
O NAMA
Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)
PRATITE NAS NA
OSTALI SADRŽAJI
KONTAKT
© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.