Idemo do Rima

Piše : Dora Nikolić, Dulcinea

Idemo do Rima da pred Fontanom di Trevi vrisnem koliko je moje obožavanje cijelog tvog bića, naočigled začudjenih prolaznika, a ti da mi govoriš kako tvoja sam ludica. Da obilazimo skrivene ulice grada i njegove kaldrme na iznajmljenom dvotočkašu, dok te stiskam oko struka uz glasan smijeh i raspletene valove u kosi boje tek rodjenog Sunca.

Idemo do Rima

Idemo do Rima da sjedimo na prohladnim Španskim stepenicama do kasno u noć, ispijajući sladunjavo, crno vino, kada me obgrliš i utopliš uz zvuke najljepših kancona Lućia Dale, i odjek starog katedralskog zvona koji potjera jato ptica na veličanstven let ispod srebrnih obrisa prve mjesečine. 

Idemo do Rima da doručkujemo sladoled od pistaća i da ustajemo u podne. Da mi kupuješ bukete livadskog cvijeća od ulične prodavačice, od koje razumijemo jedino šta znači riječ "Amore". Da šetamo Venecijanskim trgom, fotografišemo i na slikama radimo blesave izraze lica, kao dva neozbiljna djeteta. Da razgledamo dućane, kupujemo šarene razglednice i skupljamo poštanske markice. Držeći se za ruke dok nam prsti ne utrnu. Idemo do Rima da me pred restoranom dočekaš u ljetnjoj, bijeloj haljini, ozarenih obraza, da te zagrlim i zaledim svaki sledeći momenat koji nam izmiče pod otkucajem srca. 

Tu gdje stojimo da ti napišem stih. Možda čak i pjesmu. O ljubavi. O našem prvom poljupcu. O udahu tebe. Pa da šetamo, onako bez mape, kao da svaki ugao znamo, a ne znamo. Da nismo obični turisti. Da nam je svaki novi grad nova adresa za susret novih, zaljubljenijih nas. Gdje nas ne znaju, gdje ih ne znamo. Kad postane prohladno da položiš svoju jaknu na gola mi ramena. Da putujemo gradskim prevozom od mjesta do mjesta, držeći sveske sa našim tekstovima pod rukama, da upijamo, zapisujemo, tragamo. 

Idemo do Rima da te volim pogledom, nasumičnim dodirom, da te volim kao pisac, da te tražim, da te upoznajem, nježno i lagano, da ti na uho šapućem, kako je to kad se jedna žena u Vječnom gradu na vječnost zaklinje. U ponoć. Uz odjek starog, katedralskog zvona. I miris lavande prodavačice od koje razumjesmo jedino "Amore." 

Dora Nikolić, Dulcinea
Dora Nikolić, Dulcinea

Ostale tekstove možete vidjeti ovdje http://www.zenasamja.me/specijali/dora-nikolic-dulcinea

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Skratite vrijeme peglanja na pola

RECEPT
DANA

Quesadillas

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.