Ne dopustite da kilogrami utiču na vaš seks

Ne dopustite da kilogrami utiču na vaš seks

Dok vodite ljubav trebali biste se osjećati najseksi, zar ne? No, mnogo žena tvrdi kako njihov konfekcijski broj itekako utiče na njihov seksualni život.

Izašli ste, proveli sjajno veče, ispili nekoliko čaša vina… Njegov pogled susreće vaš, sve miriše na idilu… No, sve o čemu vi mislite dok mu uzvraćate taj seksi pogled jest hoće li on primijetiti celulit i tih nekoliko kilograma viška kada vas uhvati oko bedara.

Negativna slika sopstvenog tijela najučinkovitiji je 'ubica' libida bez obzira na to jeste li mršavi, bucmasti ili samo neutegnuti, ili pak izgledate kao top model. Računa se samo ono što je u glavi.

"Kad se žena, bez obzira na izgled, ne osjeća ugodno u svom tijelu iz bilo kog razloga, to sasvim sigurno utiče na njen seksualni život. Takva se osoba teško uzbudi i ne može opušteno uživati u seksualnoj igri", tvrde psiholozi.

Nesigurnost ne muči samo one s viškom kilograma. Podjednako su negativnom predznaku izložene i ženske osobe kojima je, na primjer, od djetinjstva nametano da su premršave. Ne biste vjerovali, ali upravo mršavice često zaziru od prepuštanja vjerujući da će im premale grudi umanjiti šanse kod suprotnog pola.

Niko nije savršen
Ako žena, kada je riječ o njenom fizičkom izgledu, nema samopouzdanja, sasvim je sigurno da neće biti samouvjerena dok je gola. Upravo u tim situacijama, kako bi se kvalitetno uživalo u ljubavnoj igri, potrebna je velika opuštenost i bezbrižnost.

Svijest o tijelu naša je percepcija o tome kako nam se sviđa naše tijelo. Imajte na umu kako je vaš partner znatno manje kritičan od vas samih kada je riječ o vašem tijelu, upozoravaju psiholozi. Pokušajte se usredotočiti na vašeg partnera i na samo iskustvo, što će vam jako  pomoći da se opustite i uživate više. I nikako ne zaboravite: niko nije savršen!

Donosimo vam nekoliko prijedloga koji će vam pomoći u tome da svoje tijelo vidite na ljepši način:

- Volite svoje tijelo. Uživajte u hrani, ali se nemojte prejedati. Također, redovno vježbajte, što će vam znatno podići samopouzdanje.
- Kada vam partner uputi kompliment, primite ga i ponavljajte kao mantru dok proživljavate užasan dan.
- Pokušajte tretirati svoje tijelo kao najboljeg prijatelja. Mislite o onome što je na vama lijepo umjesto da se koncentrišete na nedostatke.
- Izbjegavajte seks odmah nakon jela jer ćete tako izbjeći osjećaj tromosti.
- Što se tiče aktivnosti koje najviše podižu seksepil razmislite o plesu, koji aktivira ritmičnost, i jogu jer utiče na opuštanje.

Izvor: hot.hr

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ako vam jelo prigori prilikom kuvanja...

RECEPT
DANA

Ćufte od sočiva i paradajza

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.