8 načina na koje seks utiče na vašu ljepotu

Da li treba da vjerujemo slavnima kao što su Demi Mur ili Kameron Dijaz, koje tvrde da je tajna njihove ljepote upravo seks? Vjerovatno treba, zato što seks, ne samo da čini da se osjećamo lijepo, nego i dokazano pomaže ljepšem izgledu od glave do pete.

8 načina na koje seks utiče na vašu ljepotu
 • Seks sagorijeva kalorije. Odbijate da uopšte udjete u fitnes salu? Onda, da biste unijeli aktivnost u vaš život, ne izbjegavajte vašeg partnera. Trinaest minuta seksa sagorjeće vam oko 85 kalorija. Možda vam to izgleda malo, ali na dugoročnom planu, seks je najzabavniji saveznik za održavanje vitke figure.

 • Seks koži daje blistav sjaj. Nisu vam potrebne dvije vrste pudera i rumenilo da biste postigli blistav, zdrav sjaj na licu. Seks poboljšava cirkulaciju kože, a to koži donosi više kiseonika. Rezultat je prirodan i zdrav izgled kože. Hormon oksitocin, koji se oslobadja prije orgazma, pomaže u obnavljanju ćelija kože i održavanju njenog sjaja.

 • Seks vam pomaže u borbi protiv akni i čisti pore. Strast izmedju vas i vašeg partnera izaziva znojenje, a znojenjem se pore čiste od raznih nečistoća. Sledeći put kad budete planirali da imate seks, možda bi bilo bolje da ne otvarate prozor ili ne palite klimu. Iako ne postoje naučna istraživanja koja ovo potvrdjuju, mnogi vjeruju da seks čisti kožu od akni.

 • Seks sprječava isušivanje kože. Mnoge žene imaju problema sa suvm kožom. Pogotovo žene u menopauzi, koje se često žale da njihova koža gubi svoj kvalitet i postaje suva. Bez obzira koje ste starosne dobi, poboljšavanjem cirkulacije i povećanjem nivoa kiseonika u koži, seks će vam pomoći da se oslobodite problema suve kože.

 • Seks vam donosi i zdraviju kosu i čvršće nokte. Čudno, ali istinito. Seks utiče i na izgled vaše kose čineći je sjajnijom, zahvaljujući povećanom niova estrogena. U isto vrijeme, hormoni koji daju blistav sjaj koži, pomažu i učvršćivanju i poboljšanju kvaliteta vaših noktiju.

 • Seks odlaže starenje. Ako želite da izgledate mladje, onda ne preskačite seks. On pomaže protiv starenja na nekoliko načina. Prvo, povećava količinu proizvodnje kolagena i tako reducira pojavu bora. Drugo, umanjuje stres i tako poboljšava izled vaše kože. Treće, seks je odlična fizička aktivnost koja će vam pomoći da ne zapostavite izgled vašeg tijela. I dokazano je da će drugi primijetiti pozitivan efekat seksa na vaš izgled. Mnoga istraživanja su pokazala da oni koji imaju redovan seks, izgledaju čak i 10-ak godina mladje.

 • Seks vam omogućava dobar i kvalitetan san. Oksitocin ili drugim riječima, hormon ljubavi, koji se oslobadja iz tijela za vrijeme orgazma, je krivac za pojavu pospanosti i potpune relaksacije poslije seksa, što vodi do dubokog i mirnog sna, a san, opet, pomaže koži da postane ljepša i zdravija, umanjuje krvni pritisak i pomaže u održavanju tjelesne težine.

 • Seks vas čini srećnim. Za vrijeme seksualnog odnosa, u tijelu se stvara endorfin kojeg svi volimo, zato što poboljšava raspoloženje. Nema ništa privlačnije i ljepše od nasmijane žene, čije oči blistaju od sreće. Srećne žene ne samo što izgledaju privlačnije, nego imaju i veću želju da budu seksualno aktivne. I tako sreća i seks formiraju zatvoren krug. Ako ste srećni, imaćete veću želju za seksom. A da biste bili srećniji, imajte seks.

Osim toga, seks poboljšava zdravlje kardiovaskularnog sistema, povećava imunitet, umanjuje bolove, umanjuje rizik od pojave raka prostate kod muškaraca, jača mišiće karlice... Zar vam treba više razloga da biste imali redovan seks?

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Jelenska koža

RECEPT
DANA

Zapečena junetina sa makaronama

 • Najčitanije

 • Zanimljivo

 • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.