Kosa ne podnosi duge poteze četkom, a suva koža brijače

Lak za nokte se ne struže, nego otapa, frizura pada zbog regeneratora, trljanje mijenja note parfema, a kraći potezi češljem čuvaju vlasi i sprječavaju pucanje.

Kosa ne podnosi duge poteze četkom, a suva koža brijače

Ako nokte turpijate u raznim smjerovima, oštećujete površinski sloj pa nokti slabe i postaju lomljivi. Kako biste to spriječili, turpijicu uzmite između palca i kažiprsta te turpijajte uvijek u istom smjeru. Površinski sloj nokta ćete oštetiti i ako iz navike gulite lak s noktiju - stoga ga uklanjajte isključivo vatom namočenom u odstranjivač laka za nokte.

Griješite i ako nakon pranja regenerator nanesete na cijelu dužinu kose. Namijenjen je oštećenoj kosi, prije svega vrhovima. Ako ga nanesete na cijelu kosu, zdrav dio vlasi neće upiti regenerator te će se on taložiti na tjemenu i otežati kosu. Zato regenerator nanosite samo na donji dio kose.

Ako ste nestrpljivi, pa istiskujete bubuljice, infekcija se može proširiti dublje pod kožu što kao posljedicu ima ožiljke. Umjesto da ih istiskujete, na bubuljice nanesite kremu s 1-postotnim hidrokortizonom i 2,5 posto benzoil peroksidom.

Ako kremu za sunčanje ne nosite tokom cijele godine, na koži se zbog štetnog djelovanja UV zraka mogu pojaviti sunčane pjege i bore, a povećava se i rizik od raka kože. Ukoliko je koristite redovno, može usporiti starenje kože jednako učinkovito kao i skupe kreme protiv bora, pokazala su nedavna istraživanja. Zato, lice, uši, ruke, grudi i usne svakodnevno zaštitite kremom sa zaštitnim faktorom 30.

Trljanje mijenja note parfema 

Ako nakon nanošenja parfema protrljate zglobove, zbog trenja i topline note koje inače prve osjetimo mnogo će brže ispariti, kaže Wendi S. Berger. Nanesite ga s unutrašnje strane zglobova, laktova ili iza uha te ostavite da se parfem prirodno osuši.

Suva koža ne podnosi brijač

Ako u žurbi dlačice na nogama brijete na suvo, posljedice mogu biti posjekotine i ljuštenje kože. Da biste to izbjegli, brijanje obavite nakon tuširanja te na kožu prethodno nanesite hidratantni gel za brijanje ili regenerator za kosu. 

Kraći potezi bolje čuvaju vlasi

Kosu češljate dugim potezima, od tjemena prema krajevima. Medjutim, ako je zamršena, četka će, kad naiđe na čvoriće, istegnuti vlasi i polomiti ih. Zato, počnite češljati od krajeva, a tek nakon što razmrsite sve čvorove, prođite četkom kroz cijelu kosu.

Samo nježno. Ne cijedite kosu nakon pranja

Vanjski sloj vlasi, kutikule su poput crijepova na krovu. Što su polegnutije, to je kosa sjajnija. Medjutim, ako kosu nakon pranja istrljate peškirom, kutikule će se podići. Umjesto trljanja, kosu zamotajte u peškir motajući ga u smjeru kutikula, od korijena do vrhova.

24sata.hr

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da se naočare ne zamagle...

RECEPT
DANA

Slana štrudla

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.