Evo kako možete prepoznati da li je parfem original ili kopija!

Mirise prepoznajemo i pamtimo po sjećanjima koji nas za njih vežu, a to je i jedan od razloga što kopije teško razlikujemo od originala.

Evo kako možete prepoznati da li je parfem original ili kopija!

Ipak, postoje smjernice koje nam mogu pomoći. Prva je svakako slatkasta karakteristika kopija koja za svoje postojanje može zahvaliti ciljanoj potrošačkoj grupi, a to je mlađa populacija, koja često ima manje istančano čulo mirisa.

Još jedna smjernica je postojanje različitih nivoa mirisa. Skuplji parfemi traju duže, a nerijetko imaju sposobnost da kroz nekoliko sati nakon nanošenja mijenjaju tri ili četiri mirisne note, dok najbolje kopije u sebi sadrže maksimalno dvije note.

Kako biste provjerili svoj parfem, uvjerite se u prirodu njegovog mirisa odmah nakon nanošenja i nakon dva ili tri sata. Kopija bi trebalo da zadrži isti miris, dok će original najvjerovatnije promijeniti notu. Karakteristično je da se kod njih malo jače osjeća alkohol jer je udio pravog mirisa manji nego što bi trebalo da bude. Njihove cijene su nekada neznatno, a nekada i znatno oniže nego u parfimerijama, ali su u svakom slučaju precijenjeni.

Treba imati u vidu da ni neki najskuplji mirisi zapravo ne mijenjaju note pa se ovaj način prepoznavanja ne može primijeniti na sve parfeme.

 

Lisa.rs

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Kada presolite jelo...

RECEPT
DANA

Nugat čizkejk

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.