Poslovne navike koje ne smijete praviti u 2016.

Svi mi pravimo više ili manje podnošljive poslovne propuste, ali bi njihov broj, barem kada je riječ o 2016. godini, trebalo da bude sveden na minimum. Najprostije rečeno, nemojte rizikovati svoju karijeru zbog običnih gluposti. Ovo su poslovni propusti koje sebi ne smijete dozvoliti u 2016. godini.

Poslovne navike koje ne smijete praviti u 2016.

Dolazite posljednji na posao

U redu je da zakasnite jednom, ali ako svakodnevno ili svakog drugog dana kasnite, možete privući pažnju svojih šefova i ozbiljno dovesti u pitanje svoj posao, ali i svoju karijeru. Potrudite se da u 2016. godini ne kasnite, ne samo na posao, već i na svaki drugi zakazani sastanak. To je najbolji način da naučite da poštujete tuđe vrijeme, ali i da drugi počnu da poštuju vas.

Odlazite na posao mamurni

Ne odlazite na posao mamurni, jer to neće samo ugroziti vašu karjeru, već će o vama ostaviti veoma negativan utisak. Pijte mnogo vode i potrudite se da se vaš mamurluk ne primijeti.

Radite posao koji mrzite

U vrijeme kada svi mislimo o finansijskom opstanku, teško je govoriti i popovati o tome kako ne treba da radite posao koji ne volite. Međutim, ako vam taj posao narušava zdravlje, u ma kom smislu, onda nemojte sebi dozvoljavati taj “luksuz” da radite nešto što vas nimalo ne ispunjava, a još manje vas čini srećnim.

Radite prekovremeno zato što osjećate krivicu

Ako drugi ostaju na poslu prekovremeno, to ne znači da i vi treba da ostajete. Ako ste završili posao ili čak uradili više nego što treba, nikako ne opterećujte sebe dodatnim poslom, naročito van radnog vremena, jer ćete sjutradan biti preumorni i iscrpljeni, a to će ujedno uticati na vašu produktivnost.

Ne razgovarate sa ljudima

Ove godine nastojite da sa ljudima na poslu imate korektan odnos. Neće vam škoditi ako ih pitate kako su ili ako popričate sa njima na ma koju temu. Tako ćete se i vi i oni osjećati prijatnije i sarađivati bolje.

Gubite vrijeme na društvenim mrežama

U redu je da budete na Fejsbuku ili nekoj drugoj mreži ako priroda vašeg posla to iziskuje, ali to ne znači da treba da “visite” na društvenim mrežama. Osim toga što će vaši šefovi to, prije ili kasnije, sigurno primijetiti, stalno surfovanje internetom može ozbiljno uticati na vašu produktivnost.

Plašite se šefa

U redu je da svog šefa posmatrate kao autoritet, ali to ne znači da treba da ga se plašite. Zato nastojite da u 2016. godini ovu osobinu promijenite kod sebe i potrudite se da svoj strah prema šefu pretvorite u nešto mnogo korisnije za vas – nešto što vas ne sputava.

 

wannabemagazin.com

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Bijeli luk sprječava truljenje voća

RECEPT
DANA

Krmenadle na ciganski način

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.