Ramovi za slike kao dekoracija dječije sobe

Svi roditelji bi se vjerovatno složili sa tvrdnjom da su djeca najlepši motiv na slikama i fotografijama. Takođe, možemo slobodno reći da djeca i stvaraju najživopisnija umjetnička djela. Stoga su vam potrebni odgovarajući ramovi za slike, kako biste uokvirili svu tu ljepotu, i istakli je kačenjem na pravo mjesto – zid dječije sobe!

Bilo da želite da uramite i izložite fotografije vaših mališana, ili djela njihovih kreativnih ručica, biće vam potrebni ramovi za slike koji će se najbolje uklopiti u prostor dječije sobe.

Koji okviri su najbolji za tu namjenu saznajte u nastavku teksta.

Ramovi za slike kao dekoracija dječije sobe

Uokvirite fotografije vaše djece

Čak i ako uopšte ne volite fotografije, kao ni njihovo uređivanje i organizovanje, u jednom momentu se sve promijeni, i vi počinjete svakodnevno fotoaparatom da bilježite najljepše trenutke – sa vašim dejtetom! Upravo tako, dolazak bebe uzrokuje nastanak mora fotografija, koje ne treba samo čuvati, već i uokviriti lijepim ramom za slike i pokazati svima!

Koji su to okviri za dječije slike koje vole i odrasli?

Ramovi sa dječijim fotografijama najčešće stoje u dječijoj sobi, tako da je poželjno da budu veseli i razigrani, živih boja. Međutim, to ne mora da bude uvijek slučaj. Ako je dječija soba opremljena klasičnije, ramovi za slike mogu biti svedeniji, i u skladu sa stilom opremanja. Isto važi i kada okvire sa dječijim slikama kačimo u ostalim djelovima doma. Kao rezultat toga, dječije fotografije će biti lijepo integrisane u okolinu, sa bebom kao motivom i ramom kao stilskim dodatkom. Za ovo možete koristiti ramove za slike od bilo kog materijala koji se uklapa u okruženje: drvo, aluminijum, metal ili plastika.

Savjet: ako u kući ima mlađe djece, bolje se odlučiti za vještačko staklo, jer tako nema opasnosti od loma i povređivanja.

Da, vrijeme leti, ali ga možete uramiti!

Predivan način da zabilježite i prikažete rast i napredak vašeg mališana, u jednom periodu vremena, je okvir za slike koji ima prostor za više fotografija. Za ovo možete koristiti klasičan kolaž-ram, dok za dječiju sobu postoje zaista divna rješenja, poput tematskih kolaž-okvira. Jedan od njih je i ram za slike za bebinu prvu godinu, sa 12 polja, tako da svakog mjeseca novom fotografijom bilježite napredak svoje bebe.

Nešto slično se može napraviti i za veću djecu, sa temom vezanom za neki od hobija ili za svaku školsku godinu. U ovom slučaju, mališani mogu sami izabrati fotografije njima najznačajnijih trenutaka u tom periodu, pa i nešto dopisati - imaće divnu uspomenu za čitav život.

Ramovi koje djeca obožavaju

Naravno, djeca vole svoje fotografije u veselim okvirima, posebno onim sa motivima omiljenih crtanih junaka. Tu su još i cvjetni, ili Barbi ramovi, za djevojčice, kao i Lego, okviri u obliku automobila i aviona, ili superheroja, za dječake. Ovakvi ramovi za slike postoje u bezbroj kombinacija boja i oblika, tako da se mogu lako uskladiti sa tonovima i motivima dječije sobe.

Posebno su zanimljivi i svestrani 3D okviri. Imaju izgled plitke kutije, sa otvorom bez stakla naprijed, i prorezom za umetanje sa strane. Izuzetno su jednostavni za upotrebu, nema nikakvih zavoja ni šrafova, kao ni postavljanja više slojeva pozadine. Prosto umetnete sliku kroz prorez i okačite! Sljedeću fotografiju možete ubaciti preko već postojeće, ne skidajući ram sa zida, jer ima dovoljno prostora unutra. 3D okviri za slike su idealni za dječije reljefne rukotvorine, od različitih materijala, upravo zbog svoje dubine i nedostatka stakla. Obično su jednobojni, neutralnog dizajna, pa se uklapaju u svaki prostor i povezuju ga sa dječijim motivima.

Ramove za dječiju sobu možete napraviti zajedno sa djecom, od kartona. Takođe, jednostavne okvire koje već imate, ukrasite raznim kamenčićima i sitnicama koje su vašim mališanima važne, ili školjkama sa ljetovanja. Ovo je odličan način da kreativno provedete vrijeme sa najmlađima.

Uživajte u svakom trenutku sa svojom djecom, i bilježite ih fotografijama i osjećanjima! Kada poželite da ih istaknete na zidu svog doma – veliki izbor ramova za slike očekuje vas u online-prodavnicama!

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

PILEĆE PEČENJE BIĆE SOČNO

RECEPT
DANA

Pohovani kačkavalj

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.