Savjeti za izbor odgovarajućih roletni

Prije nego što bilo šta preduzmete prilikom uređivanja doma i poboljšanja životnog prostora, treba prikupiti što više informacija i veoma dobro razmisliti koja opcija je najbolja. Brojni savjeti mogu se  dobiti direktno od stručnih lica, a sve je više onoga što možemo saznati i onlajn, preko raznih sajtova  i tutorijala. Svaki savjet je dragocjen, ali treba i biti obazriv po pitanju odakle savjet dolazi i koliko se  izvoru može vjerovati.

Savjeti za izbor odgovarajućih roletni

Postoje neka ulaganja u dom koja se ne tiču isključivo estetskog aspekta, već prije svega  funkcionalnog. Svako opremanje prostora u cilju poboljšanja kvaliteta života je opravdano i  svrsishodno, te sve to treba dobro isplanirati. U svakom slučaju, bilo da su u pitanju ulaganja u namještaj, pokućstvo, stolariju ili roletne, cijena je nešto što umnogome utiče na naš izbor. Međutim,  ne treba posezati za najjeftinijim rješenjima, najbolje je pronaći balans između cijene i kvaliteta.

Koje roletne odgovaraju vašem domu?

Dobro je poznato da postoji više vrsta roletni, kao i da ne odgovaraju sve roletne svakom prostoru. Koje su roletne prave za vaše prozore i vrata zavisi od nekoliko faktora i samih karakteristika  spoljašnjosti i unutrašnjosti doma. Prije svega, treba se odlučiti da li su vam potrebne unutrašnje ili  spoljašnje roletne. Ukoliko vam je potrebno da zamračite prostoriju i učinite je nedostupnom za tuđe  poglede, za to će biti dovoljne unutrašnje roletne, koje mogu imati i izuzetno efektnu dekorativnu  ulogu. S druge strane, nije loše razmotriti i ono što omogućavaju spoljašnje roletne. Naime, osim  estetske funkcije, daleko važnija je njihova funkcionalna strana, a ona se ogleda u tome što  spoljašnje roletne vrše važnu ulogu u zaštiti stolarije, a doprinose i tome da se smanji bespotrebno  rasipanje energije potrebne za zagrijevanje i hlađenje prostorija. Kada su u pitanju spoljašnje i  unutrašnje roletne cijena se, naravno, razlikuje te su spoljašnje iz mnogobrojnih razloga i skuplje.

Roletne za prozore, balkonska vrata, terase

Roletne se mogu postaviti podjednako uspješno i na prozore i na balkonska vrata, pa čak se i terase  mogu zatvoriti roletnama. Materijali od kojih se izrađuju roletne su različiti, a najzastupljeniji su PVC,  aluminijum, drvo, metal, kao i kombinacija više materijala.

Spoljašnje roletne - cijena i vrste

Kada su u pitanju PVC roletne cijena im je najpovoljnija, pa su samim tim i najzastupljenije. Takođe,  dobra strana im je i to što su odlična toplotna izolacija, kao i izolacija od buke i zaštita od svjetlosti. Zatim, postoji mogućnost da se urade po mjeri i u bojama koje vam odgovaraju, a pozitivna  karakteristika im je i to što se mogu više puta reciklirati. Postoje i aluminijumske roletne čija je  najjača strana to što su izdržljive i najdugotrajnije, a postoji i dosta širi izbor u odnosu na PVC roletne  kada su boje u pitanju. Drvene roletne su manje zastupljene nego što je to bilo ranije, a doprinose  prirodnijem izgledu objekta i većoj prijatnosti ambijenta. Što se tiče finansijskog aspekta, za drvene  roletne cijena može biti izuzezno visoka, najviša od svih drugih vrsta, a to sve zavisi od kog drveta se  prave.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da bijeli luk sačuvate od klijanja...

RECEPT
DANA

 Pržene ćuftice

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.