Jestivi pokloni za novogodišnje praznike koje možete napraviti sami

Ove praznične sezone možete svoje najmilije iznenaditi jestivim poklonima, koje ste vi sami sa ljubavlju napravili, pripremili i upakovali. Osim što će ovakav poklon biti poseban osobi koju poklanjate, s obzirom na to da je vaša kreacija, vrlo je vjerovatno da ćete na ovaj način uštedjeti i novac, budući da su pokloni iz domaće radinosti često jefitniji, a uz to i kvalitetniji. U nastavku teskta donosimo vam zanimljive ideje što pokloniti.

Jestivi pokloni za novogodišnje praznike koje možete napraviti sami

Suvo voće i orašasti plodovi u staklenoj teglici ili dekorativnoj posudi

Miks suvog voća i orašastih plodova odličan je poklon za praznike, obzirom da u zimskom periodu više vremena provodimo u domu i imamo želju da nešto “grickamo”. Suvo voće i orašasti plodovi prirodna su i zdrava grickalica kojoj će se svi obradovati, a može biti i ukusna užina za vrijeme nadolazećih porodičnih okupljanja za praznike, uz topli napitak.

makeitblissful.com

 

Kuglof zamotan u celofan

Kuglof sa orašastim plodovima ili suvim voćem odličan je poklon za praznike i obradovaće cijelu porodicu. Možete ga postaviti na lijepu tacnu i upakovati u celofan, te zavezati crvenu mašnu, pa čak i čestitkicu.

Tradicionalni namaz za Badnjak (pava)

Pava je tradicionalni namaz koji se nekada pravio za Badnjak, kao posni specijalitet, a danas je pomalo zaboravljen. Ovaj namaz od bijelog graha ukusan je poklon za ovu priliku, a možete ga napraviti u većoj količini (ne zahtijeva mnogo vremena, kao ni novca za sastojke), te zapakovati u lijepe staklene teglice ili posudice, koje ćete moći podijeliti svim članovima porodice, kao i prijateljima. Ukoliko poklopce teglica, odnosno posudica, zamotate ukrasnim papirom, sa prazničnim motivima i privežete zanimljivu vrpcu ili mašnicu, daćete ovakvom poklonu poseban šarm.

 

Još jedna ideja:

Novogodišnji medenjaci

 

krenizdravo.com/ŽSJ

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Kada kuvate kupus...

RECEPT
DANA

Mikijeva čoko-vanil keks torta

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.