Nekoliko super predloga za postavljanje fotografija u kući

Sigurno imate puno fotografija u svom telefonu ili na kompjuteru koje čekaju neki pogodan momenat da ih uradite i izložite, ali taj dan nikako da dođe… Tu smo da vas ohrabrimo da potražite najbolje fotografije i izložite ih na pravi način.

Nekoliko super predloga za postavljanje fotografija u kući

Napravite odabir fotografija, odlučite se za odgovarajući način izlaganja, kupite ramove i pretvorite prazan zid u galeriju koju ćete rado gledati svaki dan. Predlažemo vam nekoliko načina kako da izložite fotografije zavisno od prostora koji vam je na raspolaganju, ramova i broja fotografija.

1. Pravougaonik

Potrebno vam je dosta fotografija i istih ramova postavljenih u pravougaonik. Najefektnije je kada je to formacija u tri reda, sastavljena od istih ramova i fotografija koje su tematski usaglašene.

2. Romb

Malo manje stroga formacija, sastavljena od 6 kvadratnih i 8 pravougaonih ramova iste boje i stilski usaglašenih.

3. U liniji

Za ovu formaciju se treba odlučiti ukoliko želite nešto posebno da istaknete, važne osobe ili događaje. Ovakvom formacijom fotografija vizuelno ćete proširiti uzani zid ili prostoriju.

4. Na polici

Fotografije u ramovima koje su izložene na policama daju vam mogućnost da ih prerasporedite po želji kad god vam to padne na pamet ili da ih jednostavno zamijenite zavisno od npr. sezone ili raspoloženja.

5. Trougao

Ramovi u ovoj formaciji ne moraju da budu istih dimenzija, čak je poželjno da ubacite neki drugi predmet poput sata, da bi formacija bila manje stroga.

6. Veliki ram

Veliki ram u kojem možete da izložite puno fotografija zajedno je vrlo zanimljiv način izlaganja. Što je ram veći to je efekat bolji, a fotografije bi trebalo da budu pod konac složene u redove.

7. U nizu

Uz pomoć sijalica izložite svoje fotografije koje će visiti u nizu. Preporuka je da štampa fotografija bude na što debljem papiru ili ih zalepite na kartone da bi zadržale prvobitni oblik što duže moguće.

8. Na konopcu

Ovde su ramovi okačeni uz pomoć konopca koji je okačen na klinove. Možete ih pomijerati i mijenjati im mjesto kad poželite.

9. Savršen kvadrat

Savršen kvadrat od velikih ramova naglašava fotografije u ramovima. Izaberite omiljene ali tematski povezane fotografije, uramite ih i izložite na ovaj način.

10. Uz stepenice

Fotografijama u ramovima različitih oblika i veličina, ispričajte svoju priču svakom ko se penje uz stepenice. Najbolje je izložiti crno bijele fotografije da bi sve bilo usaglašeno.

11. U bojama

Obojite ramove u nekoliko različitih boja, postavite najveći u sredini a ostale rasporedite okolo.

 

housetohome.co.uk/najboljamama.com/zenasamja.me

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lomljivo!

RECEPT
DANA

Čips iz mikrotalasne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.