Koliko su njihalice za bebe pomoć u kući?

Dodatni par ruku je uvijek dobrodošao kada beba dođe u kuću. Bilo da je to profesionalna pomoć od strane angažovanih bebisitera ili se za to pobrinu bake, deke, tetke i tako dalje, radi se o pomoći koja se rijetko kada odbija.  Ali, šta kada ta pomoć izostane ili je jednostavno nemoguće imati je uvijek? Beba ima svoje potrebe, pa čak i prohtjeve, a tu su i svakodnevne obaveze u kući koje moraju da se završe. Tada na scenu stupaju brojne stvari koje čine da svaki dan sa bebom bude olakšan.

Koliko su njihalice za bebe pomoć u kući?

Među savjetima za roditeljstvo, ističu se komadi pomoćne opreme kao što su ogradice, ljuljaške, sam krevetac, a pored toga i komoda za presvlačenje i kupanje bebe čine da lakše i praktičnije funkcionišete.

Nešto bez čega ne bi trebalo da ostanete uz sve ovo u prvim mjesecima sa bebom jesu i njihalice za bebe. Iako pomalo takvog naziva da podsjeća na nešto ukusno, slatko, a lijepe zaista jesu, njihalice u stvari nemaju veze sa hranom, već vam pružaju mogućnost da u toku dana svoju bebu bezbjedno ostavite da uživa dok spremate ručak, raspremate kuću ili ono najvažnije, odmarate i obezbjeđujete malo vremena za sebe.

Šta su njihalice za bebe?

Ako vam nije još uvek poznato o čemu se radi, onda evo pojašnjenja. Njihalice za bebe predstavljaju jedan model ljuljaški, ali ne onih visokih, već sasvim niskih, u kojima je beba sasvim sigurna, a pored toga ima i dosta opcija za njenu zabavu, pa ukoliko ne spava, onda je sigurno da će dugo vremena provesti u istraživanju igračaka i šarenila same njihalice. Takođe, mogu biti odlična pomoć i za bebu koja se teško uspavljuje.

Za koji uzrast su njihalice za bebe?

Dok postoje ljuljaške koje su namijenjene i za nešto veću djecu, kada ona već krenu da puze, njihalice za bebe su predviđene za korišćenje od rođena djeteta, pa uglavnom do težine od oko 9 kilograma. To znači da se koriste od rođenja pa do perioda između šest i devet mjeseci. Iako je beba u tom periodu najmirnija, nemoguće ju je duže vremena ostaviti dok se neke druge stvari ne završe, pa će vam biti potrebna baš takva pomoć da je dijete sigurno, a da ima čime da se interesuje dok u njoj boravi. I, naravno, da je u potpunosti bezbjedno za njeno zdravlje i razvoj, što već dokazuje činjenica da se može koristiti već u toku prvog mjeseca nakon bebinog rođenja.

Postoje njihalice za bebe bez mehanizma i dodatnih mogućnosti, kao i one koje imaju opciju za uključivanje prijatnih vibracija, puštanja melodija... Ono što je najvažnije jeste da njihalice za bebe imaju sigurnosne pojaseve, kao i glavni obruč koji se pomjera, tako da lako možete bebu da stavite u njanjalicu i poslije toga je lako uzmete.

Svaka njanjalica je napravljena od perivog materijala u mašini, zanimljivih dezena, tako da kada beba počne da spoznaje svijet oko sebe može da istražuje najpre nju, uslijed šarenila, ali i igračaka koje se na njoj nalaze. Njihalice za bebe sa vibracijom dobre su i za uspavljivanje, a ono što je pored toga pozitivna strana jeste i što se automatski isključuju nakon nekog perioda, pa neće bebi ometati san. Sve u svemu, ovo je pomoć koja je potrebna svakom roditelju, bilo da se radi o novopečenim mamama i tatama ili onima koji već imaju djecu.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da biste sačuvali povrće bar neko vrijeme...

RECEPT
DANA

Palenta za gurmane

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.