Koji pokloni odgovaraju određenom uzrastu djeteta

Pokloniti nešto nekome koga volimo pruža zadovoljstvo i nama i osobi kojoj poklanjamo. Poklonom se može pokazati mnogo toga - ljubav, poštovanje, naklonost, nježnost...

Koji pokloni odgovaraju određenom uzrastu djeteta

Nije samo stvar u tome kupiti poklon. To može svako. „Tajna“ je u tome da osluškujemo tog nekog koga volimo, da saznamo šta želi i osjeća, čemu se raduje. Većina ljudi reći će da ih kupovina poklona raduje mnogo više nego kada oni dobijaju poklon.

Međutim, poklon za dijete ili djecu je prava čarolija kada stižu praznici ili rođendani. Njima je lako kupiti bilo šta. Raduju se igračkama, bojankama, knjizi, olovkama, tašnama, odjeći i slatkišima podjednako. Ali su igračke uvijek u prvom planu. Naša je preporuka da dobro razmislite za koji uzrast djece šta kupujete.

Bebama preporučujemo zvečke, plišane figurice, veće mekane igračke koje su bezbijedne za igru. Igračke koje stvarno trebaju djeci su one koje im omogućavaju da nauče nove vještine, vježbaju odnose sa drugarima i svijetom. Igra je za djecu, ali ako je uz to i zabavna, djeca uče da su otkrivanje sebe i učenje lijepa iskustva. Dobre igračke podstiču razvoj djeteta u svakom smislu.

Malo veći klinci mogu sa već mnogo više igračaka da se zabavljaju. Široka je lepeza proizvoda za njih. Javljaju se i složenije igre, jer je dijete ovladalo funkcijom uspravljanja i uspravnog hodanja, uz sve to motorika šake je razvijenija. Djetetu se mogu ponuditi igračke koje se vuku ili guraju, zatim krupne kuglice koje se mogu nanizati ili ubacivati u kutiju, plastičnu flašu i sl.

Uzrast od četvrte do sedme godine predstavlja period intenzivnog djetetovog razvoja. Odrastajući, postajaće sve spretnije i aktivnije. Nakon treće godine dijete posjeduje veliku količinu energije koju mora da izbaci iz sebe. Već može da vozi tricikl, da gura veća kolica, da koristi pribor za crtanje, da se igra krupnim bockalicama, da oblikuje plastelin u jednostavne predmete, da provlači pertlu kroz manje otvore i sl.

Knjiga je takođe super poklon za onu djecu koja već znaju čitati. Knjiga je jedno posebno blago iz čega se i uči, ali se ujedno i zabavlja. Naučite dijete da je čitanje zabava, a ne samo jedan zadatak koji je zadat od strane učitelja i nastavnika. Društvene igre su isto za djecu većeg uzrasta i idealni za veće društvo.

Ne zaboravite! Sve je dobro osim djeteta koje samo sjedi na klupi, posmatrajući ostalu djecu kako se igraju, sa ili bez pravila. Najgore je kada dijete nije ni na klupi, nego kod kuće, daleko od vršnjaka, od svježeg vazduha, sunca, radosti i rumenih obraza. A boravak napolju je dobar i za vas, posebno ako ste jedan od učesnika igre.

 

mamaibeba.rs

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da bijeli luk sačuvate od klijanja...

RECEPT
DANA

 Pržene ćuftice

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.