Kako opremiti vikendicu i ne izaći iz budžeta?

Želite kućicu, svoju oazu mira negdje van grada, pokraj rijeke, u prirodi ili bilo gdje? Ovo je želja većine, niste novi u tome, jer svima je potreban takav ambijent za bijeg od stvarnosti, obaveza, za odmor i potpunu relaksaciju. Ono što često koči jesu ulaganja koja je potrebno ostvariti kako bi se sve postiglo i uredilo tako da bude prijatno i udobno. Malo smo istraživali, pravili spiskove, tražili prečice... i imamo nekoliko ideja kako jedna vikendica može da se opremi, a da se uloži mnogo manje finansija nego što se na samom početku činilo da je neophodno. Uz sve ove savjete ne da nećete izaći iz predviđenog budžeta, već možda sačuvate i nešto za druga ulaganja.

Kako opremiti vikendicu i ne izaći iz budžeta?

Nabavite polovne televizore i kućne aparate

Ako već nemate stvari koje ćete prenijeti iz svog doma u vikendicu koju opremate ili nemate od koga da uzmete, uzdržite se od kupovine svega novog. Polovni televizori vas čekaju u mnogobrojnim servisima po odličnim cijenama i tako vam štede novac, ozbiljan novac. Kako televizori, tako se mogu pronaći i polovni aparati za kuću uopšte. Vikendice služe da povremeno odete do njih, ostanete nekoliko dana ili nedjelja, što znači da vam ni aparati neće biti potrebni da budu novi, svi polovni će vršiti najnormalnije svoju funkciju, a vama će uštedjeti novac prilikom opremanja. Možete posjetiti i neku od radnji sa tehnikom koja ima spoljašnja oštećenja i tu naći čak nove proizvode po super cijenama.

Uradite sami projekte

Internet vam je dostupan, a samim tim i mnogo toga što putem njega možete naučiti. Internet pruža detaljna uputstva za sve, od toga kako sami da okrečite, kako da postavite nešto u kući, pa sve do toga kako da napravite neku policu ili nešto sasvim drugo. Na ovaj način možete da uštedite mnogo. Nekada će vam biti potrebno da kupite određeni materijal, nekad neki alat, ali je to sve daleko dostupnije nego gotovi proizvodi. Osim što ćete uštedjeti, naučićete nešto novo i sebi ćete kvalitetno popuniti slobodno vrijeme, plus ćete uživati u plodovima svog rada. Jedan od projekata može da vam bude ukrasni ili pravi kamin. Vjerujte, internet će vam pružiti sve potrebne informacije od početka do kraja rada.

Kupite povoljne staze

Iako ćete u vikendicu svraćati s vremena na vrijeme, ipak je bitno da vam u njoj bude toplo i komforno. Posebno mislimo na pod, jer kad nemamo adekvatan tepih u prostorijama može biti prilično hladno. Stoga vam preporučujemo da kupite tepih staze na metar, koje se sjajno uklapaju u svaki prostor. Pritom, vrlo su praktične za održavanje - dovoljno je da ih istresete ili prebrišete metlom. One ne samo da će vam pružiti potrebnu toplinu stopalima, već će učiniti vaš prostor prijatnijim.

Dekoracija iz prirode

Svaki prostor osmišljen za odmor i opuštanje mora da pored osnovnih stvari za normalno funkcionisanje ima i određeni dekor koji prati cijelu priču oko odmora. Dekoracija inače može mnogo da košta, posebno neke sitnice. Ali, kada ste u prirodi i okruženi prirodom, možete fino da iskoristite svoju okolinu i ono što ona pruža. Ovdje će vam opet pomoći internet u idejama, uz malo kreativnosti koja se kod svakog budi u ovakvim stiaucijama.

Iskoristite drvo na različite načine, da napravite tabure za sjedenje, iskoristite ga da napravite podmetače za čaše koje ćete samo da prelakirate, iskoristite šišarke od bora za dekoraciju i pravljenje vjenaca, girlandi. Ako malo i pogledate, sva dekoracija se pravi od keramike, drveta, kanapa, pa tako sve možete da pronađete u prirodi i uz malo truda pretvorite u nešto što ćete koristiti. A tako ćete uživati i uštedjeti, što je i bio početni plan koji smo imali na umu.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Engleske prženice

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.