Mamin umirujući glas

Mamin umirujući glas

Ako ste od onih koji poslije napornog dana, kada ste neraspoloženi, imate problema, pozovete svoju majku samo da joj čujete glas, ne pričate joj o svojim problemima već o nekim neobaveznim stvarima, tek da čujete šta radi i ako se poslije toga osjećate mirnije, to je zbog toga što su naučnici utvrdili da majčin glas ima umirujuće dejstvo na nas.

Majčin glas ima moć da snizi nivo kortizola, hormona koji se naziva i hormonom stresa i koji se luči u nadbubrežnoj žlijezdi, utiče na povećanje pritiska i nivoa šećera u krvi, a istovremeno utiče na lučenje oksitocina, hormona ljubavi.

Zanimljivo je da većina bračnih partnera podrugljivo gleda na svakodnevne razgovore sa majkom koje obavlja onaj drugi partner, naročito ako je u pitanju muškarac. Sada, ovo ima naučno pokriće, u svakome od nas postoji malo dijete koje kod mame traži sigurnost, kad već ne možemo da joj sjednemo u krilo, možemo da razgovaramo sa njom.

Ako vam se bračni partner, bilo ko, podsmijeva zato što svakoga dana zovete svoju mamu, ne obraćajte pažnju, zovite je, razgovarajte sa njom, iskoristite tu nevjerovatnu moć maminog smirujućeg glasa.

Izvor : tetka.rs

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Mirisno usisavanje

RECEPT
DANA

Punjeni francuski hljeb

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.