Oplemenite svoj životni prostor uz pomoć paleta

Pitate se zašto priču počinjemo fotografijama hrpe starih, prljavih paleta koje uglavnom popunjavaju prostor ispred stovarišta ili marketa – počinjemo je sa i više nego dobrim razlogom. Palete su pravo drveno blago, zapostavljeno bez razloga a korisno iz hiljadu i jednog. Razmotrite fotografije i istrajte do kraja članka, prije nego se dohvatite alata!

Oplemenite svoj životni prostor uz pomoć paleta

Proljeće je vrijeme kada, pored cvjetne marame, većina dama pronađe stare saksije, pa unese cvjetni duh i u dvorišta ili na terase, kada se bira kombinacija začinskog bilja koja može popuniti prazni kutak, ali i oplemeniti svako jelo. Ukoliko ste umorni od standardnog raspoređivanja saksija, pokušajte da iskoristite drvenu paletu na neki od ovih načina!

Garaže i podrumi su prostor u koji zimi i ne zalazimo tako često i u koji obično smjestimo sav višak iz svakodnevnog životnog prostora – ali zašto i tamo ne napraviti malo proljećno spremanje i red na neki od ovih jednostavnih načina?

Izmijenite izgled svog dnevnog boravka tako što ćete same napraviti niski sto. Potrebno vam je malo papira za šmirglanje, boja po izboru, čekić i ekseri. Imaćete ’kao novu’ dnevnu sobu, mnogo više novca u novčaniku i unikatni niski sto.

Vaš budžet nije mogao podnijeti i novu garnituru za terasu, teška srca ste pomislili da je u redu imati te škriputave rasklimale stolice iz ljeta ’05 još samo jednu godinu, ali pogledajte ove divne primjere i razmislite još jednom – da, lako je kao što izgleda. Osmislite kombinaciju boja jastuka, prefarbajte palete i posložite ih, nešto poput Lego kockica za odrasle.

Za one malo hrabrije, pronašli smo i par ozbiljnih poduhvata – kako napraviti velike police ili čak krevet, a sve to od paleta.

Bilo da živite u stanu sa terasom, imate skučeno dvorište, ili ono koje je prostrano a prilično prazno, pripremili smo i više nego dovoljno primjera koji vas mogu inspirisati da već ovog vikenda zasučete rukave i odvojite svega par sati za pravljenje gnijezda za ispijanje kafa, cvjetni kutak ili šta god vam u tom trenutku bude interesantno.

Podijelite vaša kreativna rješenja sa nama!

 

Pripremila: Irena Bajčeta

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da se naočare ne zamagle...

RECEPT
DANA

Slana štrudla

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.