Stvari koje držimo u kupatilu, a nikako im tu nije mjesto

Stvari koje držimo u kupatilu, a nikako im tu nije mjesto

Postoje veoma velike šanse da vam nikada nije palo na pamet kako topla i vlažna kupatila utiču na stvari koje se nalaze u njima. To je samo jedan od razloga zbog kojih bi bilo poželjno da pronađete novi dom za vašu šminku, nakit, peškire i još mnogo toga.

Sapun

Ukoliko želite da pojednostavite čišćenje ove prostorije, koristite tečni sapun sa pumpicom kako biste izbjegli čišćenje lavaboa, spremnika u koji odlažete sapun, ali i poda, svakih par dana.

Ljekovi

Kupatilo definitivno nije mjesto na kojem treba da držite ljekove, uzimajući u obzir promjene temperature koje se u njemu dešavaju svakodveno, a samim tim i stvaranje vlage. Ljekove je najbolje čuvati na sobnoj temperaturi.

Nakit

Vlažno okruženje u kupatilu ubrzava proces oksidacije nakita i može uticati na njegovu promjenu boje (nakit može da potamni).

Šminka

Bez obzira koju vrstu šminke koristite, ona bi trebalo da se čuva na sobnoj temperaturi – dakle, nikako u kupatilu.

Parfem

Isto važi i za parfeme. Zašto? Zato što vlaga i toplota ubrzavaju proces oksidacije te mogu uzrokovati promjene mirisa parfema.

Posteljina

S obzirom na to da je kupatilo vlažno okruženje, u njemu može doći do razvoja plijesni. Upravo zbog toga je poželjno da posteljinu i peškire držite u drugoj prostoriji.

Lak za nokte

Iako sve te prekrasne boje u bočicama imaju životni vijek i do dvije godine, ako ih držite u kupatilu, gdje svakodnevno dolazi do promjene temperature, to onda neće biti slučaj. Umjesto toga, držite ih na sobnoj temperaturi.

Britvice

Britvice koje trenutno korisite možete držati u kupatilu (pretpostavimo da ih držite u tušu). Ipak, one koje još niste koristili čuvajte na drugom mjestu. Zašto? Zato što zbog pare i vlage u kupatilu one mogu postati tupe, a da ih niste ni koristili.

 

 

minimagazin.info

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Kad zagori pasulj...

RECEPT
DANA

Indijaneri

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.