Kako jedostavno saznati da li su soda bikarbona i prašak za pecivo ispravni

Kako jedostavno saznati da li su soda bikarbona i prašak za pecivo ispravni

Soda bikarbona i prašak za pecivo imaju dug rok trajanja, ali - imaju rok trajanja. Ako ovi praškovi već neko vrijeme leže u vašoj kuhinji i sumnjate u njihovu ispravnost i, pritom, ne želite da rizikujete, poslužite se ovim brzim testom ispravnosti sode bikarbone i praška za pecivo.

Što se tiče praška za pecivo, sve što treba da uradite jeste dodati 1/4 kašičice praška u pola šolje vruće vode. Prašak će se odmah zapjeniti ako je još uvijek dobar za upotrebu.

Isti metod se može koristiti i kod sode bikarbone, s tim što je njoj potrebna kiselina kako bi se izazvala reakcija, pa prije nego dodate sodu bikarbonu, u vruću vodu dodajte par kapi sirćeta. Isti slučaj je kao i sa praškom za pecivo – ako se soda odmah zapjeni, onda je dobra za upotrebu.

Ako ne vidite balončiće, onda je vrijeme je da posjetite prodavnicu i kupite nova pakovanja. Ako vidite sasvim malo pjene, onda je moć ovih dodataka oslabila.

Namirnice.ba

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Neujednačen puder ...

RECEPT
DANA

Klepe

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.