Kako jedostavno saznati da li su soda bikarbona i prašak za pecivo ispravni

Kako jedostavno saznati da li su soda bikarbona i prašak za pecivo ispravni

Soda bikarbona i prašak za pecivo imaju dug rok trajanja, ali - imaju rok trajanja. Ako ovi praškovi već neko vrijeme leže u vašoj kuhinji i sumnjate u njihovu ispravnost i, pritom, ne želite da rizikujete, poslužite se ovim brzim testom ispravnosti sode bikarbone i praška za pecivo.

Što se tiče praška za pecivo, sve što treba da uradite jeste dodati 1/4 kašičice praška u pola šolje vruće vode. Prašak će se odmah zapjeniti ako je još uvijek dobar za upotrebu.

Isti metod se može koristiti i kod sode bikarbone, s tim što je njoj potrebna kiselina kako bi se izazvala reakcija, pa prije nego dodate sodu bikarbonu, u vruću vodu dodajte par kapi sirćeta. Isti slučaj je kao i sa praškom za pecivo – ako se soda odmah zapjeni, onda je dobra za upotrebu.

Ako ne vidite balončiće, onda je vrijeme je da posjetite prodavnicu i kupite nova pakovanja. Ako vidite sasvim malo pjene, onda je moć ovih dodataka oslabila.

Namirnice.ba

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ako vam jelo prigori prilikom kuvanja...

RECEPT
DANA

Ćufte od sočiva i paradajza

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.