Izložba fotografija "Čitav grad"

Izložba fotografija "Čitav grad"

U četvrtak, 26.januara sa početkom u 19 časova u galeriji “Centar”
biće otvorena izložba fotografija “Čitav grad”.

Na izložbi će se svojim radovima predstaviti šest njemačkih umjetničkih fotografa: Zoltan Jokaj, Andreas Rost, Maria Sevc, Ulrih Vist,  Tomo Jamaguči i Eva Bertram. Fotografi iz različitih uglova sagledavaju  gradove u kojima žive, obrađujući različite aspekte urbanih sredina: gradski pejzaž, arhitekturu, portret, savremena dešavanja i društvo.

Autori fotografija sami sebe ne doživljavaju kao svjedoke, već prije kao  umjetnike koji razvijaju sopstvenu vizuelnu estetiku, uzdržavajući se od inscenacija motiva i vodeći računa o tome da ne uvrijede dostojanstvo  prikazanog prizora. Svaki od fotografa razvio je sopstveni, jedinstveni  vizuelni izraz i utvrdio specifično polje interesovanja. Ipak, sve  umjetnike povezuju zajedničke teme, a to su pitanja o identitetu ljudi i  urbanog prostora, o odnosu javnog i privatnog života, kao i o teškim  izazovima, ali i o prividnoj bezbijednosti u svijetu koji nas okružuje i  koji se često mijenja brže nego što to uopšte možemo primiti k znanju.

Izložba “Čitav grad”, čiji je naziv inspirisan istoimenim djelom Maksa Ernsta, objedinila je primjere subjektivne, autorske fotografije, u kojima se dokumentaristički momenti povezuju sa umjetničkim interpretacijama. Na izložbi su zastupljene fotografije u boji i crno-bijele fotografije.

Organizatori izložbe su Centar savremene umjetnosti Crne Gore, Gete institut i Njemačka ambasada u Podgorici.

Izložbu će otvoriti gospodin Pius Fišer, ambasador Njemačke u Crnoj
Gori.

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ako patite od mučnine u vožnji...

RECEPT
DANA

Ratatu s kobasicama

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.