Zašto je Egipat veoma tražena destinacija za predstojeću sezonu

Drevna civilizacija egipatskog društva ispisuje istoriju koja se uvijek želi upoznati, istraživati, ali i lično doživjeti direktnim boravkom, odnosno putovanjem za sjajno ljeto puno iskustava. U oazi Crvenog mora nalazi se veliki broj ljetovališta, a najpoznatije za turiste iz cijelog svijeta je Hurgada.

Zašto je Egipat veoma tražena destinacija za predstojeću sezonu

Za predstojeću sezonu Egipat ljeto 2023 idealan je izbor za sebe, kao i čitavu porodicu, s obzirom na veliki broj znamenitosti, zanimljivih sadržaja i zabave za najmlađe posjetioce. Zahvaljujući visokim temperaturama, toplota mora varira između 25 i 30 stepeni celzijusa, što pruža mogućnost kupanja tokom čitave godine.

Sjajne temperature i odlične pogodnosti uživanja u kupanju

Egipat ljeto 2023, kao i svake godine preporuka je za odmor svih generacija, a posebno osoba koje uživaju u relativno visokim temperaturama i sadržajima za kupanje. Divna, topla i čista voda tokom čitave godine obezbjeđuje užitak u svako doba dana. Sezona zvanično počinje u maju, a temperature su najviše u periodu juna, jula i avgusta.

Sunčevi zraci traju i do 15 časova dnevno, dok u periodu kraja godine, odnosno decembra i januara temperatura raste i preko 22 stepena, a tokom noći rijetko pada ispod 10 stepeni. Bogate plaže ispunjene pijeskom, ležaljkama, baldahinima i drugim sadržajima pružaju idealan užitak za čitavu porodicu.

Egzotične boje, životinjski svijet i znamenitosti za nezamjenjiva iskustva

Mnogo je razloga zašto Egipat 2023. godine jeste aranžman koji se frekventno rezerviše, posebno uz rane rezervacije i „last minute“ ponude. Bogat biljni i životinjski svijet privlači veliki broj turista, posebno u pogledu atraktivnih vodenih parkova i akvarijuma.

Mališani uživaju u hotelskom smještaju lanaca koji u svom sastavu imaju niz bazena i restorana, na koje se nadovezuju luksuzne plaže. Fantastične ribice, više stotina vrsta korala, kamenčići i nježne biljke, naziru se iz prozirnih vodenih dubina samog mora. Danas je sigurno najpopularniji izbor za Egipat definitivno raskošna i atraktivna Hurgada.

Hurgada kao egipatska destinacija koja ispunjava snove

Nadaleko poznato egipatsko ljetovalište koje datira iz 20. vijeka sa prvim naseljenim stanovnicima, nedaleko od Gize i čuvenih piramida, jeste Hurgada. Karakteristične optimalne temperature koje pogoduju kupanju tokom čitave godine čine da Hurgada bude najčešći izbor turista kada se razmatra Egipat ljeto 2023, kao i svake druge sezone. Turistički dio koji krasi Crveno more je Sahl Hašiš sačinjen od luksuznih hotela, šetališta i divnih plaža, dok je Dahar stari dio Hurgade obogaćen pijacama, gradskim sadržajima i tradicionalnim motivima iz davnih vremena.

Ljetovalište je kao stvoreno za užitak svih članova porodice, bez obzira na uzrast i interesovanja. Pored kupanja, uživanje je obezbeđeno posjetom čuvenih pustinjskih oblasti, druženjem sa životinjskim svijetom i učenjem novih saznanja iz oblasti drevne civilizacije. Specijalne ponude povoljnih aranžmana dostupne su i sada, a online rezervacije kod najvećeg broja agencija pružaju mogućnost lakog dobijanja povoljnih paketa.

Egipat je najbolji izbor za ljetovanje koji je podjednako atraktivan i tražen svake sezone, čak i čitave godine, zahvaljujući odličnim temperaturama koje se i tokom zime kreću na nivou od oko 20 stepeni. Bogati sadržaji znamenitosti – od piramida kao svjetskog čuda, akva parkova, plaža, pustinjskog pijeska, unikatnog biljnog i životinjskog svijeta, pa sve do sjajnog noćnog provoda, opravdano privlače sve veći broj posjetilaca u modernom vremenu.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Pileće bijelo meso biće sočno i meko...

RECEPT
DANA

Brze šnicle od krompira

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.