Najbolja mjesta za ljetovanje sa djecom

Nije nimalo lako izabrati idealnu destinaciju za ljetovanje sa malom djecom, a da ona uz to bude i povoljna. Prilikom organizacije putovanja sa djecom potrebno je odgovoriti na mnoga pitanja, kao što su - kojim prevozom putovati, kada, gdje odsjesti i gdje uopšte otići a da i vama i djeci bude zanimljivo ljetovanje.

Najbolja mjesta za ljetovanje sa djecom

Već sa prvim zracima sunca, mnogi roditelji počnu da razmišljaju o ljetovanju i odmoru. Djeca su nerijetko zahtjevna kada je putovanje u pitanju, bez obzira na njihov uzrast. Kada je u pitanju ljetovanje postoji mnogo država koje nude sve ono što je potrebno da se ljeto provede u odmoru i opuštanju sa porodicom. U daljem tekstu saznajte koja su najbolja mjesta za ljetovanje sa djecom po preporuci roditelja.

Dječije radosti u turskim ljetovalištima

Odmor sa djecom je idealna prilika da zajedno sa mališanima uživate u brojnim dječijim radostima i u istraživanju raznih vrsta zabave. Kada je u pitanju ljetovanje, Antalija je odličan izbor za sve one koji žele da sa svojom djecom provedu zanimljiv odmor. Naime, brojna ljetovališta u Turskoj krase odlično opremljeni hoteli sa raznovrsnom i zanimljivom ponudom, koja pored toga što je uglavnom veoma povoljna, pruža djeci zabavu koju žele.

Takođe, Turska je poznata po velikom broju akva parkova koji su veoma interesantni djeci, ali i njihovim roditeljima. U blizini mnogih ljetovališta se nalazi bar po jedan akva park, pa sa odabirom Turske za ljetovanje sa djecom ne može se pogriješiti. Ipak, ono što najviše privlači roditelje da za odmor sa djecom odaberu upravo Tursku je činjenica da su plaže u Turskoj veoma uredne, čiste i opremljene. Velika prednost turskih plaža je pješčana obala koja je vrlo pogodna za malu djecu koja prosto uživaju u svakom trenutku provedenom u igri na pijesku.

Odmor sa djecom na ostrvima u Grčkoj

Prelijepe plaže i raznovrstan zabavni program za djecu su samo neki od razloga zašto su grčka ostrva idealna destinacija za ljetovanje sa djecom. Na brojnim ostrvima Grčke moguće je pronaći plažu i provod za svačiji ukus. Bilo da želite u miru da provedete porodičan odmor, daleko od gužve, bilo da želite da se posvetite djeci i zajedno sa njima uživate u zabavi na vodi, ostrva u Grčkoj vam sve to i omogućuju.

Kako su hoteli veoma dobro opremljeni raznim dječijim sadržajima, kao što su bazeni sa toboganima i drugim vodenim atrakcijama, djeci će sigurno biti veoma zanimljivo da svoje ljetovanje provedu upravo na nekom grčkom ostrvu. Takođe, mora i plaže su veoma čisti i uredni, pa predstavljaju idealno mjesto gdje djeca mogu da se igraju i uživaju zajedno sa svojim roditeljima. Neka od grčkih ostrva koja su idealna za porodični odmor sa djecom su Krf, Skijatos, Rodos, Paksos...

Uživanje sa porodicom u Španiji

Španija je postala pristupačnija destinacija za ljetovanje, pa ne čudi što se sve češće savjetuje porodicama kada je ljetovanje sa djecom u pitanju da svoj odmor provedu upravo u ovoj državi. Za porodično ljetovanje se najčešće preporučuje biser Katalonije, Kosta Brava, dok je za odmor sa djecom idelano opredijeliti se za Tosa de Mar ili Santa Suzana. Ova dva ljetovališta u Španiji krase duge pješčane plaže i tradicionalni način života.

Ono što Španiju izdvaja od mnogih država kada je u pitanju ljetovanje je činjenica da ova zemlja krije veoma bogatu svjetsku istoriju. Ukoliko se odlučite za ovu destinaciju za odmor sa vašom djecom, obavezno se upustite u turistički obilazak i ne propustite brojne izlete koji u svakom mjestu u Španiji stoje na raspolaganju turistima.

Porodično ljetovanje na crnogorskom primorju

Ukoliko ste tradiconalista i volite da ljetujete u našoj zemlji, neka od najljepših mjesta za ljetovanje sa djecom su Petrovac, Rafailovći, Radovići, Zelenika i Meljine. Zajedničko svim navedenim ljetovalištima je činjenica da su to mirnija mjesta, sa idealnim plažama za djecu i za dječije igre. Kako mjesta nisu mnogo velika, smještaj je uglavnom u neposrednoj blizini plaža, pa je i to jedan od razloga zašto su to najbolje destinacije za ljetovanje sa djecom.

Kada je u pitanju porodični odmor, treba izabrati lokaciju u blizini većih gradova kao što su navedene lokacije, kako bi mogli doći do svega što vam je potrebno u bilo kom trenutku. Ljetovanje u ovim ljetovalištima Crne Gore zasigurno predstavlla pravi odmor, daleko od gužve i buke, a kako u ovim mjestima uglavnom ljetuju porodice sa djecom, vaši mališani će vrlo brzo naći društvo za igru i steći nove prijatelje.

Prilikom planiranja ljetovanja sa djecom, na umu treba imati moguće dječije prehlade na moru, te biti spreman i ne dozvoliti da upala uha pokvari ljetovanje. Iz tih razloga treba birati ljetovališta koja imaju sve što vam je potrebno za miran i spokojan odmor, kao što su apoteke i ambulante. Tako da je, prilikom izbora destinacije za ljetovanje sa djecom potrebno izabrati lokaciju koja odgovara kako vašim, tako i dječijim potrebama. Na taj način ćete se odmoriti i vi i vaše dijete, a sa ljetovanja ćete se vratiti odmorniji i bogatiji za jedno iskustvo, puni nezaboravnih uspomena.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Engleske prženice

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.