Pripreme za školu

Ulazimo u posljednje dane ljeta i osmjehuje nam se školica. Svi su po malo nervozni, ali biće lakše ako se na pravi način pozdravite sa ljetom. Evo liste stvari koje nije loše uraditi prije nego što je vaš mališan spreman za školu.

Pripreme za školu

U nedjelji pred školu, mnoge mame se nađu u potpunom ludilu, mnoštvu obaveza i haosu. Nemojte i vi biti u toj gomili. Počnite sada da rješavate sve što treba i uplovite mirni u novu školsku godinu. Ako već sada počnete da uvodite dijete u novi raspored, možete biti sugurni da će početak škole proći bez stresa. Evo 6 stvari koje treba da se nađu na vašoj listi prioriteta.

Šišanje

Nemojte čekati poslednji vikend pred školicu za novu fizuru. Prvo, sigurno će biti veća gužva, a vi ćete imati malo vremena za čekanje. Ali, i pored toga, razmišljajte o djetetu. Ukoliko bilo šta pođe pogrešno sa frizurom, recimo zato što je salon pun pobjesnele djece pa i frizera, vaše dijete će narednog dana u školu poći poljuljanog samopouzdanja. Obavite to šišanje na vrijeme dok je atmosfera mirnija i manja vjerovatnoća da će nešto poći naopačke.

Pravljenje malih zaliha pribora

Najjbolje vrijeme za kupovinu stvari i pribora za školu je sada. Kupite više nego što mislite da vam treba, i kada dijete ubrzo počne da traži još neku svesku, olovku, bojice, vi ćete biti spremni. Sveske, olovke i gumice nemaju rok trajanja, uvijek ih možete upotrijebiti.

Zajedničko pakovanje ljetnjih uspomena

Ako ste tokom ljeta pravili snimke i fotografije svih zanimljivih stvari koje ste radili, sada je vrijeme da uradite nešto sa tim materijalom.  Prvo sve organizujte u jednom folderu u računaru, odaberite najljepše slike zajedno sa djetetom i onda od njih napravite prave fotografije (da dobro ste pročitali, i samo se sjetite kako je vama lijepo kad vidite fotografije, pa makar i izbledjele, iz vašeg djetinjstva).

Pravljenje rasporeda

Ako sada malo poradite na svom rasporedu i organizaciji, to će vam uštedjeti mnogo vremena i nervoze kasnije. Usaglasite odmah časove klavira, plesa, engleski, tenis, plivanje i ko zna šta još sa vašim obavezama. Recite djeci već sada da ih srijedom, kada vi imate jogu, na dodatne aktivnosti vodi otac ili neko drugi itd. Ako znate da ćete svakog utorka cijelo popodne provoditi sa djecom na raznim aktivnostima, možete odmah da isplanirate svoju nedjelju, a i obroke, u skladu sa tim.

Vraćanje ritma

Nemojte čekati da počne škola da biste decu tjerali u devet u krevet i budili ih ujutru na vrijeme. Pokušajte da ih već sada pripremate kako biste olakšali ulazak u rutinu školice. Naravno, ljeto jeste vrijeme za opuštanje, ali barem posljednje nedjelje pred školu ubacite ranije buđenje koje će i onako za koji dan biti standard. Vidjećete da će to olakšati privikavanje.

Upoznavanje škole

Prošetajte sa djetetom do škole, razgledajte dvoriše, igralište, učionice (ako je to moguće). Neka mu školsko okruženje postane blisko. Omogućite djetetu da se igra u školskom dvorištu dok traje školski raspust, neka vozi bicikl ili rolere, igrajte se sa njim loptom, crtajte raznobojnim kredama. Kada počne škola biće samopouzdanije i sigurnije jer mu ambijent neće biti potpuno nepoznat.

 

Najboljamamanasvetu.com

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ako vam jelo prigori prilikom kuvanja...

RECEPT
DANA

Kajgana iz rerne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.