Osvjetljenje i oprema za kupatilo u retro stilu

Ukoliko ste nedavno kupili stan ili želite da preuredite svoj enterijer, zaboravite na velike investicije kada je oprema za kupatilo u pitanju. Sve što vam je potrebno da ovu prostoriju svog doma uredite u sve popularnijem retro stilu, već imate ili možete nabaviti kupovinom polovnih stvari. Retro oprema za kupatilo podrazumijeva korišćenje detalja kakvi su postojali u kupatilima naših baka, i može biti sjajno rješenje za sve one koji žele povratak nekom ljepšem, toplijem vremenu.

Osvjetljenje i oprema za kupatilo u retro stilu

Zidne lampe

Neka nabavka opreme za kupatilo u retro stilu počne nalaženjem starih zidnih lampi, koje možete pričvrstiti pored ili iznad ogledala. Stari lusteri, ponovo dekorisani, takođe mogu biti solidno rješenje za ovu prostoriju. Čak je i jedna retro stona lampa, postavljena na policu ormara ili ispred ogledala, dovoljna da vaša oprema za kupatilo dobije sjaj nekog prohujalog vremena, dok pravo osvjetljenje mogu obavljati neutralne neonke ili plafonjerke.

Velika kada

Stara oprema za kupatilo ne može se zamisliti bez velike kade, postavljene na centar ili uz zid ove prostorije. Ukoliko ne želite da investirate u novu kadu, razmislite da samo promijenite pločice na staroj, te birajte one sa teksturom i u boji drveta. Slavina nad kadom neka bude hromirana i sa zlatnim detaljima (ovakav dizajn svi veći brendovi opreme za kupatilo imaju u svojoj ponudi).

Lavabo i ogledalo kao centar prostorije

Mermerni lavabo djelovaće kao element stigao iz nekog prošlog svijeta, a može se postići i prostom nadogradnjom ploče na Vaš stari, već postojeći lavabo. Oprema za kupatilo nezamisliva je bez ogledala, a jedno takvo možete pronaći ako zavirite u podrum ili na tavan starijih srodnika. Ram od kovanog gvožđa ili boji zlata sigurno će dati ovoj prostoriji retro šmek, a ogledalo možete postaviti iznad lavaboa ili na zid, dok će ostale slike krasiti uramljene crno – bijele fotografije, gobleni ili slike.

Retro detalji opreme za kupatilo

Trbušasti dozer za sapun u bijeloj boji, sa izrađenim šarama poput čipke i zlatnim vrhom, i čaša za četkice za zube sa istim detaljima, sigurno će dati retro izgled čitavoj opremi za kupatilo. Ne zaboravite ni držače za peškire, koje možete birati u istom dizajnu poput rama za ogledalo. Pamučni peškiri sa resama u različitim bojama izvjesno će učiniti da čitava oprema za kupatilo postane ujednačena, u starom, toplom ruhu.

Stari ormar

Ako imate ormar koji vam više nije potreban, možete ga iskoristiti za postavljanje u svoje kupatilo, ako je ono većih dimenzija. Ukoliko želite da postignete retro izgled, a čitava oprema za kupatilo vam je u beloj boji, birajte tamnije nijanse drveta te, ukoliko je potrebno, prefarbajte stari ormar. Možete se igrati idejama, te skinuti vrata i šarke i ostaviti slobodne police u koje ćete postaviti sve neophodne sitnice u pletenim korpama sa šarenim podlogama. U tom slučaju, heklani milje ili vezeni podmetači izuzetno su dobrodošli, kako bi oprema za kupatilo u potpunosti odisala retro sjajem. Ukoliko je, pak, oprema za kupatilo u nekoj bijeloj boji, odlučite se za svjetlije nijanse drveta. Umjesto farbe, možete koristiti i samoljepljive tapete određene teksture.  

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da biste sačuvali povrće bar neko vrijeme...

RECEPT
DANA

Palenta za gurmane

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.