Kako da uzgajate komorač u svojoj bašti

Ukoliko želite da obogatite svoj povrtnjak komoračom, ovu biljku posijte u zemlju bogatu hranljivim sastojcima, a na proljeće očekujte prve listiće...

Kako da uzgajate komorač u svojoj bašti

Cvasti komorača koji potiče sa Sredozemlja porastu do 2 m. U rano ljeto beru se sitni cvjetovi, a mogu da se korsite kao dodatak salati, povrću ili ribi. Od jula možete da otresete fin zlatnožuti polen sa cvjetova i njime začinite rižoto.

Slatko sjeme koje sazrijeva u jesen u Italiji je omiljeni začin za salamu, a koristi se i za spravljenje čajeva te kao dodatak hlebu. Ovu dvogodišnju biljku posijte u zemlju bogatu hranjivim sastojcima. Tada ćete već u proljeće moći da berete svježe listiće.

Posebno je dekorativan bronzani komorač sa izdancima boje bakra. Ako kod obje vrtste ostavite da sjeme sazri, biljka će se samorasijati u leji. Ako ima previše biljaka, presadite ih na novo mjesto ili poklonite. Kasnije će obrazovati dubok korjen koji jedva da može da se prekopa. 

 

lisa.rs

 

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.