Kod kojih bolesti i zdravstvenih stanja ulje divljeg origana pomaže?

Kao mediteranska, samonikla biljka, origano se od pamtivijeka koristi kako u ishrani i poboljšavanju ukusa hrane, tako mnogo više u procesima liječenja i prevencije bolesti. Tačnije, ulje divljeg origana je to koje se koristi za liječenje, prevenciju, ali se i sama biljka kao začin, te njen čaj, mogu koristiti u iste svrhe.

Kod kojih bolesti i zdravstvenih stanja ulje divljeg origana pomaže?

Istraživanja koja su sprovođena godinama pokazala su da je origano jedna od biljaka sa najjačim antioksidansnim i antibakterijskim dejstvom, pa se navodi da je jači čak 30 puta od bijelog luka, preko 100 puta od limuna, a ima čak 300 puta veće antioksidansno dejstvo od zelenog čaja.

S obzirom na ovako pozitivna dejstva njenog ulja, sasvim je očekivano da ima primjenu u brojnim zdravstvenim stanjima i bolestima. Na prvom mestu, ulje divljeg origana se može koristiti preventivno za jačanje imunog sistema i jačanje sistema u organizmu, čime se sprečava nastanak brojnih problema, ali postoje i pojedinačna stanja koja se mogu na ovaj način, prirodnim putem riješiti.

Primjena ulja divljeg origana kod upale bešike

Upala bešike i same urinarne infekcije najčešće se liječe antibioticima, budući da ljekari u tim situacijama nemaju drugo rješenje, problem je što se kod takvog stanja antiboticima smanjuju simptomi, ublažavaju problemi, a sama upala postaje hronična. Zato je važno preuzeti druge mjere, kao što je leijčenje prirodnim antibioticima koji ne dozvoljavaju bakterijama da postanu otporne na njih. Ulje od divljeg origana se može primijeniti na više načina, tj. dva glavna. Kao rastvor koji se pije, ali i za masiranje predjela stomaka gdje se bešika nalazi, kako bi se upala same bešike što prije smirila i izlečila.

Ulje divljeg origana za bakterije u urinu

Zadržimo se još malo ovdje. Bakterije u urinu su česta pojava, posebno nakon određenih zdravstvenih stanja, nekada nakon hospitalizacija, a veoma često uslijed korišćenja antibiotika. Najbolji način, kao što smo već napomenuli opisujući problem sa upalom bešike, jeste da se bakterije uklone prirodnim putem i tu opet ulje divljeg origana pomaže. Kako se radi o biljci i njenom ulju koje predstavlja jedan od najjačih prirodnih antibiotika, onda je razumljivo da ulje posjeduje antibakterijsko dejstvo i da je sasvim efikasno u procesu liječenja.

Liječenje virusa i gripa

S obzirom na to kakve sve prednosti koje ima, ulje divljeg origana se smatra odličnim prirodnim suplementom za jačanje imunog sistema. Njegovim korišćenjem možete izbeći brojne prehlade i viruse, posebno u prelaznim godišnjim dobima. Kada do prehlade ili gripa ipak dođe, antivirusno dejstvo ulja pomaže da se preleži uz slabije simptome i da sve prođe brže, a da organizam bude manje iscrpljen i malaksao.

Neprijatan zadah iz usta i ulje divljeg origana

Ulje divljeg origana je odlično za korišćenje kod većine, tj. kod svih infekcija grla i usta. Ukoliko dođe do upale grla ili bilo kakve infekcije usne duplje, antibakterijsko dejstvo ulja djeluje tako da se infekcija brzo i bez većih posljedica rješava. Ono što uslijed infekcija ili drugih problema može da nastane jeste i neprijatan zadah iz usta, koji ne mogu da riješe čak ni paste za zube i tečnosti za ispiranje, a tada ulje divljeg origana omogućava da ovaj problem riješite za stalno.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Kada presolite jelo...

RECEPT
DANA

Nugat čizkejk

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.