Neobični, ali efikasni domaći ljekovi i tretmani

Neobični, ali efikasni domaći ljekovi i tretmani

Ne možete da prestanete da štucate? Stopala vas ubijaju od bola? Nervira vas muževo hrkanje? Muči vas glavobolja? Evo nekoliko domaćih ljekova i tretmana koje medicinski eksperti ocijenjuju kao efikasne i korisne:

Problem: tvrdoglavo štucanje  
Rješenje: šećer
Nikako ne možete da prestanete da štucate? Stavite u usta 1-2 kašičice šećera, savjetuju stručnjaci. Granule od šećera će stimlisati živac koji prouzrokuje kontrakcije dijafragme.

Problem: Neugodan miris nogu
Rješenje: rakija
Natopite jednu krpu rakijom i obrišite njome noge. Alkohol će umanjiti vlažnost koja bakterijama i gljivicama omogućava da rastu i razmnožavaju se.

Problem: glavobolja
Rješenje:  drvena olovka
Veliki procenat glavobolja se javlja usljed napetosti i stresa. Kada ste uznemireni, nesvjesno stežete vilice, a to opterećuje mišiće koji vilicu povezuju sa sljepoočnicama. Rezultat je glavobolja. Stavite drvenu olovku medju zube, ali je ne grizite. Ova vježba će vam pomoći da odmah opustite mišiće vilice i tako spriječite ili bar ublažite glavobolju.  

Problem: umorna stopala
Rješenje: teniska loptica
Visoke potpetice često prouzrokuju bolove u stopalima. Ako tražite način da pomognete svojim bolnim stopalima, stavite tenisku lopticu pod stopalo i pomijerajte nogu naprijed-nazad. Tako ćete sebi priuštiti relaksirajuću masažu.

Problem: hrkanje
Rješenje: teniska loptica
Ovaj mali trik vam možda izgleda malo smiješno, ali je jedan od najefikasnijih tretmana protiv hrkanja. Stavite tenisku lopticu u odsječeni džep neke stare odjeće i to zašijte na sredinu ledja svoje pidžame. Loptica će vas spriječiti da ležite na ledjima dok spavate, a dobro je poznato da ljudi najviše hrču, upravo, kada spavaju na ledjima. 

Problem: posjekotina
Rješenje: karanfilčić
Imate malu posjekotinu i želite da spriječite eventualnu infekciju?  Pospite malo karanfilčića na ranu i on će djelovati kao antiseptik, a osim toga će i da umanji trenutni bol. 

Problem: mučnina prilikom putovanja
Rješenje: masline
Mučnina prilikom putovanja je praćena lučenjem velike količine pljuvačke, koja može da prouzrokuje vrtoglavicu i povraćanje. Masline sadrže supstance koje suše usta i sprječavaju mučninu i povraćanje. 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Jelenska koža

RECEPT
DANA

Zapečena junetina sa makaronama

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.