Da li je moguće samostalno napraviti prirodni omekšivač za veš?

Veliki broj žena je u potrazi za idealnim prirodnim sredstvom koje će omekšati veš prilikom pranja i zbog kojeg one neće brinuti o tome da li će bilo ko od ukućana imati iritacije na koži. Posebno ukoliko je u pitanju veš bebe ili malog djeteta treba voditi računa da budu korišćeni prirodni omekšivači za veš, koji se svakako mogu naći na tržištu.

Da li je moguće samostalno napraviti prirodni omekšivač za veš?

Međutim, posebno je zanimljivo i to što se u kućnoj radinosti na vrlo jednostavan način mogu napraviti prirodni omekšivači za veš. Načina je zaista mnogo, a sve zavisi od toga koji miris domaćica preferira, uzevši u obzir da svi recepti uglavnom podrazumijevaju i korišćenje eteričnih ulja.

Prirodni omekšivači za veš u kućnoj radinosti

Da biste napravili prirodni omekšivač za veš, trebalo bi da znate da u svim receptima koji su dostupni koristite alkoholno sirće. Nemojte da vas brine činjenica da alkoholno sirće ima neprijatan miris, jer će on nestati nakon sušenja, a svakako će uticati na to da veš bude mekan i svilenkast. Prirodni omekšivači za veš koji su pripremljeni u kućnoj radinosti i te kako mogu da pomognu i u održavanju čistoće veš mašine, upravo zbog toga što svaki recept sadrži alkoholno sirće.

Pored svega toga, postoji još jedan vrlo bitan benefit od korišćenja ovakvog sredstva za omekšavanje veša, a on se odnosi na finansijski momenat. Naime, prirodni omekšivači za veš koji se mogu naći na tržištu se ne mogu svrstati u naročito jeftine proizvode, pa u tom smislu svako ko želi da pokuša da uštedi novac na tome može da se odluči za pripremu jednog takvog sredstva u kućnoj radinosti. Naravno, ukoliko mu se ne dopadne ni način pripreme, a ni miris koji tako pripremljen prirodni omekšivač za veš ima, odnosno efekat koji ima na garderobu, uvijek se može odlučiti za kupovinu nekog od proizvoda koji su dostupni na tržištu.

Postoje brojni recepti za pripremu ovog sredstva, a jedan od najjednostavnijih, i ujedno prilično jeftin, uključuje regenerator za kosu i alkoholno sirće, kao i vodu. Biće vam potrebno 100 ml regeneratora za kosu po izboru, a idealno bi bilo da to bude neko od prirodnih sredstava, bez dodataka hemijski škodljivih elemenata, zatim 50 ml alkoholnog sirćeta i 3 l vode.

Koliko je sve ovo komplikovano ?

Prirodni omekšivač za veš po ovom receptu se priprema vrlo jednostavno, tako što se svi navedeni sastojci pomiješaju, a koristi se po jedan čep po mašini. Potrebno je prije sipanja ovako pripremljenog prirodnog omekšivača za veš mašinu promućkati bocu u kojoj se nalazi.

Postoje i drugi recepti za prirodni omekšivač za veš, koji su takođe vrlo jednostavni za pripremu i nisu naročito skupi. Prema jednome od njih biće vam potrebno svega 200 ml alkoholnog sirćeta i 20 kapi eteričnog ulja po izboru. U većini slučajeva se žene koje pripremaju prirodni omekšivač za veš prema ovom receptu odlučuju za eterično ulje lavande, prosto zato što ono ima i intenzivan miris i umirujući efekat, ali možete odabrati i neko drugo.

Poznato je antibakterijsko dejstvo koji imaju eterična ulja određenih biljaka, a zahvaljujući mirisu, u koji je specifičan, i te kako imaju pozitivan efekat prilikom pripreme omekšivača za veš na ovakav način. Takođe je priprema vrlo jednostavna, te podrazumijeva da je potrebno samo pomješati ova dva sastojka, sipati ih u bocu i koristiti po potrebi.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Engleske prženice

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.