Kako odabrati poklon za dijete prema uzrastu

Igračke za djecu danas se mogu naći u gotovo svim trgovinskim lancima i prodavnicama. Neke su istaknuti predstavnici renomiranih proizvođača, a mogu se naći i klasične u manjim prodavnicama. Igračka je poklon koji djecu uvijek oduševi i izmami im osmijehe.

Kako odabrati poklon za dijete prema uzrastu

Nema djeteta koje ne obraduje igračka kao poklon, bez obzira na to da li se daruje sa ili bez povoda. Ipak, važno je dobro razmotriti koje igračke za djecu su odgovarajući poklon za njihov uzrast i u skladu sa njihovim interesovanjem i željama.

Junaci iz crtanih filmova - igračke za najmlađu djecu

Univerzalni poklon, koji je odličan za dječake, ali i djevojčice uzrasta više od 2 ili 3 godine jesu one koje na neki način predstavljaju omiljene likove iz crtanog filma koji vole da gledaju. U tom uzrastu je djeci važno gledanje crtanih filmova i često i poistovjećivanje sa glavnim junacima. To mogu biti igračke Patrolne Šape, Barbi ili LOL lutke ili slične.

Patrolne Šape igračke za djecu simbolizuju istoimeni animirani crtani film koji govori o prijateljstvu pasa, snalaženju u različitim situacijama i održavanju mira i sigurnosti u njihovom Zalivu. Danas se u trgovinskim objektima mogu pronaći njihove lutke, plišane igračke, sveske, privjesci, kupke za djecu i mnogo toga drugog, ne samo klasične igračke, već i predmeti sa ilustracijama likova.

Trotineti i tricikli za djecu

Pored igračaka sa likovima iz crtaća koje se poklanjaju djeci, fenomenalan poklon su i trotineti i tricikli za djecu, posebno jer utiču na njihovu fizičku aktivnost. Tricikli se kupuju često djeci čak i odmah nakon što prohodaju, kako bi učili okretanje pedala i pravili samostalne pokrete. Trotineti za djecu su danas i više nego popularni, a mogu imati dva ili tri točka. Posebno su atraktivni oni u bojama, sa ilustracijama junaka iz crtanih filmova, svjetlećim točkovima i prednjom korpom za odlaganje stvari. Trotineti i tricikli su odličan poklon, pa čak i za manju djecu, jer u slučaju da su još uvijek mali za vožnju, ovakakv poklon im može pogodovati kada dostignu odgovarajući uzrast.

Edukativne igračke za djecu

Pored standardnih lutaka i igračaka koje omogućavaju igranje, druženje i vožnju, tu su i edukativne igračke. One su odličan poklon od prvih dana, pa čak sve do školskog uzrasta djeteta. Tu se ubrajaju muzičke igračke, Lego i klasične kocke, igračke sa mehanizmima učenja riječi, slova i brojeva, drvene kutije i kocke za učenje oblika i mnogo toga drugog. Igračke za bebe, kao što su na primjer vrteške i glodalice, imaju i edukativni karakter privlačenja pažnje, opažanja zvukova i razvoja pokreta vilice.

Za trogodišnjake su odlične edukativne igračke kao što su slaganje oblika, veće kocke i slično. Za kasnije uzraste preporučuju se puzle, lego kocke, konstruktori, a zatim i društvene igre. Igračke za djevojčice i dječake su uglavnom univerzalne kada se radi o učenju i edukaciji dece kroz igru. Edukativne igračke imaju za cilj razvoj komunikacionih vještina, moždanih vijuga i sposobnosti opažanja, razlikovanja i pamćenja.

Mnogo je različitih vrsta i kategorija kada se biraju igračke za djecu. Svakako su idealan poklon i izazivaju nemjerljivo mnogo radosti kod svih uzrasta. Mogu da utiču na edukaciju i širenje znanja, razvoj sportskih vještina i fizičke aktivnosti, ali i zbližavanje i komunikaciju sa drugom djecom kroz igru bez granica. Zato su u detinjstvu igračke nezamjenjive pa ih treba poklanjati i bez specijalnih povoda i razloga.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Toplo bijelo vino

RECEPT
DANA

Pita sa mesom i spanaćem

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.