Ovaj detalj na sandalama otkriva da su baš one najbolji izbor

Radnje su pune raznoraznih modela ljetne obuće i čini se kao da je izbor beskonačan, ali za novim ljetnim sandalama ne biste smjeli posezati tako lako. Neki modeli sandala zdraviji su za nošenje od drugih, a mi vam otkrivamo koji detalj na ljetnoj obući otkriva da je to najzdraviji izbor.

Ovaj detalj na sandalama otkriva da su baš one najbolji izbor

Mnogi ljeti obožavaju da nose japanke, ali njih ne bismo smjeli nositi pretjerano, odnosno cijeli dan. Ova vrsta obuće, između ostalog, ne nudi stabilnost zbog čega osobe koji ih nose češće hodaju pogrbljeno što na duže staze može izazvati probleme sa kičmom, kukovima i koljenima.

Koji bi onda bio najbolji izbor sandala? Odgovor je sandale koje se vežu, odnosno kopčaju oko gležnja jer one drže nogu na mjestu, čine nas stabilnima, omogućavaju pravilno držanje te tako olakšavaju hodanje. U takvim sandalama nožni prsti neće biti opterećeni (kao što je slučaj kod japanki u kojima prsti imaju zadatak pridržavanja obuće na stopalu) te će čitavo stopalo imati dobru potporu.

 

Ako su sandale, uz to što drže gležanj, još i anatomske možete biti sigurni da ste našli najzdraviji izbor jetne obuće.

Zadovoljna.hr/ŽSJ

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da biste sačuvali povrće bar neko vrijeme...

RECEPT
DANA

Uštipci od palente - Hush Puppies

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.