Prsluci: Pravo rješenje za jesenje dane

Pantalone, košulja, jakna… Jesmo li još nešto zaboravili? Prsluci su još jedan komad odjeće na koji ne treba zaboraviti. Iako mnogi na njih gledaju kao na odjeću prilagođenu više klasičnom izgledu koji najviše vole da nose poslovni ljudi, kako žene tako i muškarci, prsluci se mogu prilagoditi raznim modnim stilovima.

Prsluci: Pravo rješenje za jesenje dane

Moda je danas sve samo ne obična. Pravila je sve manje, a uski način gledanja skoro da i ne postoji. Zahvaljujući velikoj slobodi koju imaju dizajneri, u prodavnicama su se pojavili modeli prilagođeni raznim starosnim grupama i za svaku priliku.

Prsluci se rade od različitih materijala, a među popularnijima su teksas, pleteni i krzneni prsluk. Teksas je sinonim za mlade buntovnike i obožavaoce Denima dok je pletivo više sinonim za klasiku i način oblačenja prilagođen akademicima s Harvarda.

Materijal je taj koji diktira vaš odjevni stil. Pleteni prsluk dozvoljava nekoliko modnih kombinacija. Ukoliko ga odlučite obući na posao, nećete pogriješiti ako uz njega odaberete strukiranu košulju i pamtalone na peglu.

Osim pantalona i košulje dozvoljena je i haljina, kao i tunika. Haljina i tunika mogu biti s kratkim ili dugim rukavima. Bilo bi dobro kada bi se odlučili za strukirani model kako bi prsluk došao do izražaja. Boje su razne, a ako odlučite kombinovati nekoliko boja morate pripaziti da nijanse idu jedna uz drugu.

Prsluk je stvoren i za casual izgled. Izaberite majicu dugih rukava koja ide uz tijelo i ukombinujte je sa prslukom i pantalonama od kepera, teksasa ili pamuka. Cijelokupni izgled biće još ljepši ako na sve još dodate i cipele na petu od 5 cm. Peta može biti šira.

Dobro ste odlučili ako i umjesto cipela na petu odaberete patike. One će savršeno odgovarati na farmerke i pantalone od kepera. Ne zaboravite kako je prsluk stvoren za prelazno vrijeme, kada još niste sigurni kakva će temperatura biti popodne dok se vraćate s posla ili kafe.