Ovi simptomi vam pokazuju da se loše hranite

Haos svakodnevnog života otežava nam da primijetimo suptilne promjene koje se događaju na našem tijelu. Ljudsko tijelo, kažu stručnjaci, vrlo rano počinje da pokazuje simptome da nešto nije u redu i da nismo dovoljno brižni prema sebi.

Ovi simptomi vam pokazuju da se loše hranite

Najčešće se uništavamo lošom ishranom, nedovoljnim kretanjem, ali i stresom. Donosimo vam pregled znakova koji su upozorenje da morate da zastanete i neke stvari u životu promijenite.

Loš kvalitet kose
Ispucali vrhovi, ispadanje kose, pretjerano masna kosa i perut znaci su da se loše hranite i da vam u organizmu nedostaju proteini, zdrave masti, gvožđe i cink kao i vitamin C. Kosa među prvima počinje da šalje poruke da niste u ravnoteži.

Prerano starenje
Starenje niko ne može da izbjegne, ali možete izbjeći prerano starenje.

Isušivanje kože i pojava bora katkada se događa ranije zato što ne jedete dovoljno voća i povrća, a vašem organizmu nedostaju vitamini A, C, D i E kao i karotenoidi i flavonoidi. Ako želite to da izbjegnete, svaki dan konzumirajte obilno voće i povrće.

Loše stanje usne šupljine
Upala desni, krvarenje desni, često kvarenje zuba, ispadanje zuba i promjene na jeziku ukazuju da u hrani imate previše nezdravog šećera. Možda ne jedete svaki dan slatkiše, ali konzumirate sokove i ostalu hranu za koju i ne znate da sadrži šećer.

Takav način ishrane neminovno dovodi najprije do problema u usnoj šupljini, a potom i do ozbiljnijih teškoća.

Naglo mršavljenje i gojenje
Bilo kakva nagla promjena tjelesne težine znak je da ste u totalnoj neravnoteži u pogledu ishrane, a istraživanja pokazuju da to s vremenom dovodi do karcinoma.

Obavezno uravnotežite ishranu, birajte zdrave namirnice i nemojte dopustiti da spoljne okolnosti utiču na vaš pretjerani ili premali apetit. Imajte na umu da je riječ o vašem zdravlju!

Problemi s koncentracijom i pamćenjem
Ako primjećujete da često zaboravljate stvari, da loše pamtite i teško se koncentrišete, vjerovatno vam je ishrana siromašna omega 3 masnim kiselinama koje su nužne za zdravo funkcioniranje mozga.

Ako ne želite dodatno da produbljujete problem, nastojte da jedete što više ribe i orašastih plodova.

Problemi sa varenjem
Problemi sa varenjem poput zatvora, proliva i nadutosti znak su da ne konzumirate dovoljno vlakana, ali ni dovoljno integralnih žitarica. S vremenom takvi problemi mogu da dovedu i do ozbiljnih bolesti poput karcinoma.

Umor i iscrpljenost
Većina ljudi najprije će se požaliti na simptome umora i iscrpljenosti, a upravo to i jesu prvi znakovi da se loše hranite i da škodite svom organizmu. Problem je moguće riješiti samo na jedan način – promjenom ishrane u smislu što više zdravih namirnica, redovnim vježbanjem i redovnim kvalitetnim snom.


Tportal.hr

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Govedji gulaš

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.