Deset zapovijesti zajedničkog života

Naravno, sve počinje strašću i željom, ali da bi zajednički život bio ugodan i moguć, potrebno je više od toga. Dijalog u kojem se računa i tišina, zajednički cilj do kojeg se dolazi korak po korak, sposobnost da se preuzme odgovornost bez straha. I deset osnovnih zapovijesti koje slijede

Deset zapovijesti zajedničkog života

1.Pokušajte razumjeti odnos moći u svojoj vezi i važnost ravnoteže. Iskreno razmislite o područjima moći, poput finansija, obrazovanja, roditelja, seksa, vjere i djece. Ako se ponašate u bilo kojem području tako da se partner osjeća inferiorno, može doći do problema jer će vam pokušati vratiti.

2.Kad je riječ o rodbini, budite uvijek na strani osobe s kojom dijelite postelju.

3.Onaj ko zarađuje više ne mora imati zadnju riječ o tome kako će se novac trošiti.

4.Ako ste obrazovaniji, nemojte to isticati.

5.Sjetite se da se onaj ko sada želi više seksa u vezi može tokom zajedničkog života promijeniti. Uloge se mogu obrnuti.

6.Nemojte izvlačiti argumente vjere u slučaju svađe, to je neiskren potez koji će vam se dvostruko vratiti.

7.Svako od vas bi trebao imati svoja područja u suživotu za koja je stručan i odgovoran, nemojte se miješati u ono što nije vaš posao.

8.U odgoju djece, podjednako dozirajte strogost i popuštanje. Najbolje je ako oboje posjedujete obje osobine, ali i ako je jedno od vas sklonije strogoći, a drugo popuštanju, i tako se može ostvariti ravnoteža.

9.Ako jedno od vas uvijek vozi automobil, ne znači da niste uravnoteženi i ravnopravni kao par.

10.Kao dođe do banalnih prepirki, recimo jedno od vas želi otvoriti prozor a drugo zatvoriti, nemojte davati previše važnosti tome ko će pobijediti. Ravnoteža i ravnopravnost manifestuju se u mnogo ozbiljnijim stvarima i na duže staze.

Ana Bellott

sensaklub.hr

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Engleske prženice

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.