10 ideja kako da obojate jaja za Vaskrs

Ako vam je dosadilo da bojate jaja uvijek na isti način i neprestano tražite nove ideje, donosimo vam 10 prijedloga kako to možete učiniti vrlo lako i jednostavno, a s prekrasnim učinkom.

10 ideja kako da obojate jaja za Vaskrs

Ako ste jedni od onih koji neprestano traže novu inspiraciju za bojanje jaja, ove ideje vas mogu inspirisati na nešto drugačiji izgled ove godine. 

1. Bojanje jestivim bojama preko papirnatog ubrusa

Ovaj način je vrlo jednostavan. Skuvajte jaja i ohladite. Zamotajte ih jedno po jedno u papirnati ubrus. Navucite čiste gumene rukavice. Stavljajte izvana jestivu boju na ubrus. Bolje je ako se boje ne dodiruju. Našpricajte vodom iz bočice s raspršivačem. Lagano stisnite ubrus rukom tako da se iscijedi višak vode. Položite u posudu i ostavite da se suše preko noći. 

2. Bojanje jestivim bojama

Ako zaboravite kupiti vrećice s bojama, poslužite se jestivim bojama za kolače i dekorisanje. Skuvajte jaja, a u svaku staklenu ili široku plastičnu čašu napravite jednu boju. Polako miksajte boje dok ne dobijete željenu nijansu. Stavite jaja u boju na pet minuta, izvadite i osušite.  

3. S vodom i lakom za nokte

Potrebna vam je samo voda, plastična čaša i lakovi za nokte. Jaja najprije skuvajte i ohladite. U vodu dodajte kap po kap laka za nokte, promiješajte čačkalicom i umočite jaje. S čačkalicom možete i šarati po jajetu. Ostavite da se osuši s jedne strane pa kasnije ponovno bojajte s druge strane.

 

4. Kombinovanje različitih jestivih boja

Skuvajte jaja i pomoću jestivih boja i vode napravite željenu nijansu. Obložite jaja gumicama i stavite na 5 minuta u boju. Osušite pa stavite ponovno na pet minuta s druge strane, ali u drugu boju. Ponovo osušite. Vaše bojanje može biti gotovo sada ili možete još jednom staviti jaje u treću boju kako biste dobili što šareniji efekt. Osušite zadnji put i skinite gumice.

 

5. Bojanje s rižom i bojama

Postoji još jedan način koji ne podrazumijeva nimalo vode u procesu, osim dok kuvate jaja. Stavite u plastičnu posudicu, za koju imate poklopac, rižu. Dodajte nekoliko kapi jestive boje, stavite poklopac i dobro protresite. Uzmite jaja i stavite u posudicu s obojanom rižom te valjajte dok boja ne pređe na jaja. 

6. Bojanje voštanim pastelama 

Skuvajte jaja i dok su još vruća stavite ih u kutiju za jaja. Uzmite voštane pastele i odmah počnite crtati po jajima. Budući da su još vruća, boja na pastelama će se topiti i moći ćete ocrtati šta god želite. 

7. Pomoću čipke

Stavite komadić čipke oko jajeta, pričvrstite i stavite u boju koju želite. Ostavite u boji prema uputstvima, izvadite i pustite da se malo osuši. Potom skinite čipku.

8. S bijelom olovkom

Naša obična smeđa jaja zapravo već imaju svoju smeđu boju. Ne morate ih bojate cijela u drugoj boji, već možete samo ukrasiti bijelom bojom ili još jednostavnije, bijelom olovkom. Možete nacrtati tačkice, srca, zareze, šta god želite...

9. Sa salvetama i bjelancetom

Ova jednostavna salvetna tehnika će vam omogućiti da na uskrsnim jajima imate što god poželite. Izdvojite list salvete s ukrasima, a sa strane umutite par bjelanbjelanacajaka. Prekrijte jaje salvetom i namažite bjelancetom kako bi se salveta zalijepila. Ostavite da se osuši. 

10. Crtanje markerom

Na običnom smeđem, prethodno skuvanom jajetu, nacrtajte pukotinu crnim trajnim markerom. Žutim akrilnim bojama nacrtajte oblik pileta. Preostali dio obojajte sivom akrilnom bojom. Crnim trajnim markerom piletu ocrtajte oči, a narandžastom akrilnom bojom tankim kistom nacrtajte kljun. 

24sata.hr

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Kako iskoristiti ostatake riže

RECEPT
DANA

Francuski krompir

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.