Ova 4 predmeta ne smijete da perete sa deterdžentom za suđe

Većina nas deterdžent za pranje suđa često doživljava kao 'višenamjensko' sredstvo za čišćenje koje ne koristimo samo za pranje suđa. Međutim, jeste li znali da postoje površine koje on može oštetiti? Donosimo vam listu predmeta i površina od kojih deterdžent za suđe morate držati podalje.

Ova 4 predmeta ne smijete da perete sa deterdžentom za suđe

Automobil

Oni koji svog limenog ljubimca ne peru u autoperionici nego kod kuće, često znaju da koriste deterdžent za pranje suđa. Izbjegavajte njegovo korištenje umjesto šampona za pranje auta jer deterdžent za suđe može da ošteti  boju. Specijalizovani šamponi za automobile štite boju i gornji sloj laka.

Prozori i ogledala

Ove površine često peremo s deterdžentom za suđe. Međutim, jeste li znali da vam on umjesto sjaja može ostaviti tragove na prozorima i ogledalima? Zavisno od toga koliko je jak, može biti poprilično abrazivan pa bolje nemojte rizikovati i ne perite staklene površine s njim.

Odjeća namijenjena hemijskom čišćenju

Mrlje na odjeći napravljenoj od osjetljivih i finiih tkaninama koje ne perete nego odnosite na hemijsko čišćenje nikada nemojte tretirati deterdžentom za pranje suđa. Često nam je to prva reakcija kada nam na omiljene pantalone od štofa 'doleti' komad hrane i zamasti ih, ali imajte na umu da deterdžent može oštetiti tkaninu i radije ne skidajte mrlju s njim.

Mašina za suđe

Ostali ste bez tableta za mašinu za suđe i namjeravate da ih zamijenite deterdžentom za suđe? Nemojte, osim ako ne želite prostoriju punu pjene.Za razliku od običnog, specijalni deterdženti prilagođeni pranju u mašini za suđe manje se pjene od običnih i lakše se ispiraju sa suđa. Na fotografiji možete vidjeti što se dogodi kada u mašinu za suđe stavite deterdžent za suđe.

zadovoljna.hr

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Kad zagori pasulj...

RECEPT
DANA

Indijaneri

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.