Končana dekorativna jaja

I od običnog konca za goblene možete da napravite prekrasnu dekoraciju za predstojeći najveseliji hrišćanski praznik. Pripremili smo za vas uputstvo za izradu “končanih“ jaja, kako smo ih mi nazvali. Uživajte!

Končana dekorativna jaja

Napravite smjesu od jedne šolje tečnog štirka i pola šolje brašna. Možete da napravite duplu ili troduplu smjesu, takodje, zavisno od količine ukrasa koje ćete da pravite.

Zatim, obezbijedite se nekim jačim  koncem, najbolje onim  za goblene ili za heklanje i to u svim mogućim bojama. Što šarenije, to bolje.

Kad ste to sve pripremili, potopite konac u zdjelu sa smjesom, ali pazite, nemojte samo da ga bućnete unutra, nego ga spuštajte lagano dio po dio, da se ne bi zamrsio.

Za manja jaja, koristite male balone oko kojih ćete omotavati konac koji je prethodno natopljen u gorepomenutu smjesu. Višak sa konca ocijedite nazad u zdjelu i pazite da ne curi, jer konac ne mora biti totalno natopljen. Otprilike, jedno pakovanje (smotuljak) konca za goblen, dovoljan vam je za jedan mali balon veličine jajeta.

Ovim jajima treba par sati da se osuše. Kad se osuše, probušite balon. Eh, sad…Izvlačenje balona je teži dio posla. Najbolje je da to uradite sa nekom ravnom, dugačkom iglom, lagano.
Nakon svih ovih koraka, gotove ukrase stavite u korpu ili staklenu zdjelu i to bi trebalo da izgleda ovako…

Ukoliko želite da napravite vijenac od ovih dekorativnih jaja, treba vam baš dugačka igla za to. Na ¼ od vrha jajeta, provucite iglu sa koncem, opet debljim i nanižite jaja koliko želite na vaš vijenac. Da bi jaja ostala na mjestu i da vam se ne bi srozala kad okačite vijenac, nanesite ljepilo na konac ili prosto ga kapnite na sastavu izmedju ukrasa i konca.

Takodje, možete napraviti nekoliko većih jaja sa balonom normalne veličine. Za svako od njih vam treba oko 4 pakovanja ( smotuljka) konca.

Još nešto, ova neobična i predivna jaja možete napraviti i od čipkanih traka. Postupak je isti, samo što ona izgledaju ovako:

 

Via: www.craftyendeavor.com

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da se naočare ne zamagle...

RECEPT
DANA

Slana štrudla

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.