Što prije se iz kuće riješite ovih 10 stvari

Ništa nije obećavajuće kao početak nove godine. Dok ste još motivisani za nove početke, započnite sa čišćenjem nepotrebnih stvari koje samo zauzimaju prostor i prave nered.

Što prije se iz kuće riješite ovih 10 stvari

Profesionalni organizatori izdvajaju top 10 stvari kojih bi trebalo da se riješite!

1. Odjeća koju ne nosite

Ormari su glavni izvor nereda. Ako nešto niste nosili duže od 12 do 18 mjeseci, neće vam više ni trebati. Odjeću poklonite ili prodajte.

2. Nepotrebni papiri

Osim ako nije u pitanju nešto važno, poput poreskih materijala, nemojte čuvati papire iz straha da će vam jednoga dana trebati.

3. Kancelarijski materijal

Ako vam je sto prepun olovaka koje više ne rade, treba da znate da te stvari nikad neće 'oživjeti'. Učinite sebi uslugu i bacite ih u smeće. Isto tako, riješite se svega što niste koristili duže od godinu dana.

4. Stara elektronika

Nekorištene naprave, da ne spominjemo stare kablove, samo zauzimaju prostor. Često čuvamo kablove i žice iako ih više ne koristimo.

5. Rasparene stvari

To se odnosi na čarape koje više nemaju par, poklopce bez lonaca, poklopce bez plastičnih kutija (i obrnuto), jastučnice bez navlaka za jorgan... Zar ljudima stvarno treba više od dva seta posteljine, ćebadi ili peškira?

6. Namirnice kojima je istekao rok trajanja

Svaka hrana ima rok trajanja – provjerite je i bacite sve čemu je istekao rok. Dalje, isto učinite sa začinima, koji su vjerovatno imali vremena da se pokvare, jer ih nikada ni ne koristite.

7. Stara šminka i lakovi za nokte

Zadržavanje kozmetike ne samo da stvara nered, nego može biti i opasno jer sve ima rok trajanja.

8. Dječije stvari

Nemojte odmah poludjeti – ne predlažemo da bacite sve umjetničke radove svoje djece. Ali čuvanje svakog papirića nije ni praktično ni produktivno. Radije izaberite posebne komade koje možete da stavite na zid. Dječija umjetnička djela biće preslatka uramljena na nekom zidu, ali u nekoj kutiji samo će skupljati prašinu.

9. Knjige

Ako imate hrpu knjiga koje nemate ni namjeru otvoriti ili ste ih već pročitali, omiljene knjige izdvojite, a ostale poklonite lokalnoj biblioteci, u humanitarne svrhe ili dragim ljudima. Šanse da opet pročitate te knjige ravne su nuli i zato neka drugi uživaju u čitanju.

10. Nered u garaži

Ove godine odlučite da garaža više neće biti samo mjesto za skupljanje stvari. Vrijeme je da bacite sve stvari koje ste godinama skupljali, a isto tako niste koristili. Zadržite samo ono što ćete zaista koristiti.

Magazin.net.hr

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ako patite od mučnine u vožnji...

RECEPT
DANA

Uštipci sa bananama

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.