Riješite se komaraca pomoću prirodnih preparata

Riješite se komaraca pomoću prirodnih preparata

Ništa ne može uništiti prijatnu večeru na terasi, kao što je roj dosadnih komaraca. U prodavnicama ima puno proizvoda koji puno obećavaju, ali stručnjaci upozoravaju da ne vjerujemo u sve napisane reči, jer su često samo marketinški trikovi.

Prije nego što kupite sprej za komarce u prodavnici, pokušajte sa sledećim trikovima koji vam mogu pomoći da se oslobodite dosadnih komaraca  bez ikakvih nepotrebnih hemikalija.

Nosite svijetle boje

Kod izlaska i zalaska sunca, komarci su najaktivniji, ali nemojte se zaključati u četiri zida. Komarci primjećuju prvo tamne boje kada traže hranu, a svijetle boje su manje privlačne za njih. Vaš ljetnji stil od glave do pete vjerovatno će biti još bolji sada.

Lavanda

Ova mirisna biljka obavlja tri zadatka, jer vas brani od komaraca, krtica i muva. Zasadite je kod kuće, tako da aroma preplavi cijelo područje oko kuće. Da biste u potpunosti iskoristili prednosti lavande protrljajte kožu ili koristite eterično ulje koje neutrališe vaš prirodni miris koji najviše privlači komarce.

Nosite vrećice sa lavandom u džepovima

Ako nemate esencijalno ulje od lavande i biljku kod kuće, nabavite lavandu i stavite je u džepove. Snažan miris će efikasno otjerati komarce.

Jedite više bijelog luka

Ulje bijelog luka koje se izlučuje kroz pore nakon konzumiranja, djeluje kao prepreka između mirisa vaše kože i komaraca. Međutim, budite pažljivi, jer pored komaraca, ovaj miris može otjerati vaše rođake i prijatelje.

Ventilator

Čuli ste da voda privlači komarce, ali da li ste znali da im vjetar ne prija? Čak i blagi vjetar komarce spriječava da lete. Ako želite da organizujete večeru na otvorenom, a atmosfera je potpuno mirna i nema vjetra, uključite ventilator i stavite ga u blizini stola.

 

zenskimagazin.rs

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Engleske prženice

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.