Ovo je zajedničko svim nesrećnim ženama!

Nesrećna i nezadovoljna žena je tema mnogih časopisa, terapeutskih seansi, ženskih razgovora. Koji savjet dati prijateljici, klijentkinji, ženi ili djevojci koja ne želi biti licencirana kao nesrećna žena?

Ovo je zajedničko svim nesrećnim ženama!

Oduvijek su nas pratili teški zadaci kroz odrastanje i sam život. Biti žena nije ni malo lako.
Kada se rodiš postaješ princeza kuće, kada progovoriš – baš si slatka, kada kreneš u školu govore ti da vrijedno učiš jer je loše biti nevaljala djevojčica, dođe pubertet kreću kritike poput- duža suknja, duboke farmerke, dođi kući do 11, nemoj da te komšije vide kako se ljubiš s nekim na ulici, kako si mogla da dopustiš da dobiješ toliko jedinica, daj treniraj nešto, ne želiš da učiš – počni da radiš, ma žensko se rodi da ti krv popije i tako u nedogled. Kreneš na fakultet – gledaj da nam osvjetliš obraz i pazi s kim se smucaš. Nađeš posao – e, sada možeš da se udaš! Udaš se, a onda neko drugi počne sve ispočetka! Zakon prirode je takav.

Onda shvatimo da cijelog života radimo što drugi očekuju od nas i postajemo hendikepirane za ono što želimo. Odjednom shvatimo da smo nezadovoljne. A nezadovoljstvo je poput virusa, širi se na svako zdravo tkivo, u ovom slučaju na svaki segment našeg života. Shvatimo da smo prvih trideset godina podredile drugima (neke to shvate i kasnije ), počnemo da paničarimo i istresamo se na drugima.  A bijes jedne nezadovoljne žene je poput krika lava u divljini. Bježite dok vas ne pojede!

Uzmimo u obzir i činjenicu da nam je društvo nametnulo frazu “ žena zmaj”. To je žena uspješna u svemu, žena koja sve razumije, sve može, sve radi i sve zna. U slučaju da neka ne ispuni nešto od navedenog, pada u očaj i postaje nesrećna i nezadovoljna.  Rezultati ovog nezadovoljstva su sljedeći: prekid veze, prijateljstva, svađa sa porodicom, nestabilni odnosi s ljudima u okruženju, slabi rezultati na poslu, pogrešni izbori, razvod, očaj, depresija… Želite li još rezultata? Naravno da NE!

 Zato svim ženama savjetujem da svakog dana stanu pred ogledalo i zapitaju se što ih čini srećnim? A, onda kada shvate i priznaju, neka preduzmu prvi korak ka ostvarenju svojih ciljeva jer jedino tako mogu doći do rezultata. Odlaganje problema ne dovodi do rješenja. Budite svjesne sebe i svojih kvaliteta, pohvalite sebe i za najmanji pomak koji ste napravile, recite da možete sve da učinite, a posebno da držite život u svojim rukama!  Radite ono što volite jer osmijeh koji izaziva to zadovoljstvo niko vam ne može oduzeti. Sjetite se i najsitnijih detalja kada ste učinili nešto što niko drugi nije mogao, sjetite se kada ste pomogli dečku ili mužu da riješi neku situaciju, sjetite se kada vam se neko zahvaljivao jer bez vas ne bi mogao uspjeti. Ma sjetite se i najbanalnije stvari, a to je da bez vas ni kuća ne bi bila čista. To će vam i te kako izmamiti osmijeh na licu. I da, sjetite se da bez vas ne bi bilo onoga što već sada imate.

Volite svoje JA! Ne, to nije fraza, to je istina! Jer, sve nesrećne i nezadovoljne žene imaju malo ljubavi za sebe, a samim tim i malo volje da nešto promijene!

POČNITE DA VOLITE SEBE!

Marija Tomičić

Izvor

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da bijeli luk sačuvate od klijanja...

RECEPT
DANA

 Pržene ćuftice

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.