Stambeni krediti – najčešće dileme i kako ih riješiti

Bilo kakva dugoročna obaveza nikome ne pada lako i takva odluka nosi brojne dileme i preispitivanja. Ni stambeni krediti nisu izuzetak. Normalno je da budete zabrinuti i neodlučni, normalno je da postoje brojna pitanja.

Stambeni krediti – najčešće dileme i kako ih riješiti

Ipak, sve se može riješiti uz prave informacije i odgovor na najčešće brige klijenata koji konkurišu. Pročitajte tekst i odluka će biti lakša.

Da li su stambeni krediti najbolje rješenje za finansiranje kupovine?

Nemate dovoljno sredstava za kupovinu stana ili kuće? U tom slučaju su stambeni krediti najbolji način da se finansira velika kupovina i tu nema dileme.

Zaboravite na planove da ćete uspjeti da uštedite jednaku sumu jer je to gotovo nemoguće. Koliko god se čini da je lakše uštedjeti iznos koji nije opterećen kamatom, to je vrlo teško jer će se izdvajanja prorijediti, a prioriteti promijeniti i to se svima dešava. Zbog toga je podizanje namjenskog dugoročnog kredita za kupovinu stana najbolje rješenje.

Drugi razlog je to što se stambeni krediti formulišu tako da mjesečna rata ne opterećuje kućni budžet pa se 30.000 € vraća preko 20 godina, ali rate su niske, čak je moguće da budu niže i od 150 € što u većini slučajeva neće biti problem za otplatu.

Šta ako dođe do problema sa otplatom?

Banka je vaš partner u poslu i sigurno je da će dati sve od sebe da sa vama pronađe najbolji način da se razriješi trenutna situacija. Važno je izložiti problem bankarskom službeniku i zajedno će se pronaći model otplate koji će odgovarati trenutnoj situaciji.

Pored toga, novac za mjesečnu ratu se može obezbijediti izdavanjem stana ili prodajom neke nepokretnosti, uštedom na nekim drugim troškovima.

U svakom slučaju, kada je rata prihvatljiva, svaka trenutna kriza uslijed promjene zaposlenja ili drugih troškova, će biti lakše prevaziđena. Država propisuje da mjesečna rata ne smije preći polovinu plate što je garant da ona neće opteretiti budžet ni u momentu podizanja, niti u kasnijim godinama otplate.

Online banka – vaš saveznik u mnogim situacijama

Online bankarstvo predstavlja unapređenje postojećih usluga banke koji se sada obavljaju brže, jednostavnije i efikasnije, na radost svih klijenata.

U praksi to znači da se putem interneta, u svako vrijeme i sa svakog mjesta može pristupiti računu i raspolagati svojim sredstvima, bez odlaska u banku.

Online banka pomaže i kod apliciranja i obrade kredita tako što se online podnosi zahtjev, banka sama prikuplja veći dio dokumentacije i putem interneta je stalno na vezi sa klijentom. To znači da se mnogo jednostavnije i lakše dobijaju svi odgovori i odobrava stambeni kredit.

Više se ne događa da klijent gubi vrijeme i da mu uvijek nedostaje „jedan papir“. Vaše je da pronađete idealnu nekretninu, a ostalo će ići lakše. Ovo je dobar način približavanja klijenata i bankarskog poslovanja i sigurno je da će online banka nastaviti da širi svoje usluge i privlači nove klijente.

Stambeni krediti su omogućili mnogima da ispune svoj san i postanu vlasnici sopstvenog krova nad glavom. Banke uprošćavaju procedure i kreiraju ponudu koja će svakome odgovarati.

Tražite odgovore na svoje dileme i ne odustajte od želje da kupite stan ili kuću, to je pametna odluka i najbolja investicija u životu.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Toplo bijelo vino

RECEPT
DANA

Pita sa mesom i spanaćem

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.