Evo zašto komarci više napadaju određene ljude

Sigurno ste primijetili da komarci češće napadaju neke ljude od drugih. Možda ste čuli da je to zato što imaju “slatku krv”, ali istina je malo komplikovanija.

Evo zašto komarci više napadaju određene ljude

Sa svim zastrašujućim bolestima da komarci nose, ove informacije stvarno mogu biti od pomoći. 

Činjenica je da osobe s krvnom grupom 0 obično komarci u prosjeku napadaju dvostruko više pa ukoliko ste baš ta krvna grupa nemojte što se čudite da ste im primamljivi.

Osobe koje izdišu više ugljen dioksida, recimo, krupniji ljudi su takođe češće na udaru, a ovim krvopijama su privlačnije i trudnice, djelimično zbog toga što izdišu više ugljen dioksida, ali i zbog blago povišene tjelesne temperature.

Kako se izboriti protiv komaraca

Osim standardnih metoda poput nanošenja repelenta na kožu i upotrebe raznih elektornskih aparata, protiv komaraca se možete boriti i izbjegavanjem tamnih boja poput crne i tamno plave. Komarci se, naime, u lovu oslanjaju i na vid, a upravo ove boje ih naročito privlače.

Pogledajte ovaj informativni video:

Save

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Pileće bijelo meso biće sočno i meko...

RECEPT
DANA

Brze šnicle od krompira

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.